Fotbal international Fostul fotbalist român care crede că sosirea lui Horațiu Moldovan la Sassuolo e de bun augur

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Internaționalul român a fost achiziționat de formația Sassuolo, din Serie B, sub formă de împrumut, de la Atletico Madrid.



Horațiu pleacă de la Atletico Madrid și evoluează în Serie B

Portarul român Horațiu Moldovan a fost transferat de echipa italiană de fotbal Sassuolo de la Atletico Madrid, au anunțat, vineri seara, cele două cluburi pe site-urile lor oficiale. 

Florin Răducioiu crede că mutarea la Sassuolo îl face pe Moldovan să aibă șanse mult mai mari de a juca titular, spre deosebire de păstrarea sa la Atletico Madrid, unde nu a prins niciun minut la echipă.

„A făcut foarte bine că a mers la Sassuolo, dar nu știu care e situația lui, dacă va fi titular la Sassuolo. El a intrat într-o situație destul de periculoasă. A lăsat Rapid, înțeleg că te-ai dus la Atletico Madrid, ai acceptat statutul de rezervă, dar ai pierdut locul la națională. Nu știu dacă această decizie a fost foarte bună. Să vedem acum dacă va fi titular la Sassuolo. El trebuie să joace pentru că a pierdut lotul național.

Îmi pare rău, mie îmi plăcea foarte mult la Rapid. A fost o alegere pe care el și-a asumat-o. Și eu am făcut greșeli în cariera mea. Asta e, mai faci și alegeri nepotrivite.” , a declarat acesta, potrivit Sport.ro.

Internaționalul român a fost achiziționat de formația de Serie B sub formă de împrumut, cu drept de achiziționare definitivă.

Moldovan a făcut primii pași în fotbal la CFR Cluj, iar debutul în fotbalul profesionist l-a avut la FC Hermannstadt, în 2017. Apoi a petrecut sezonul 2018/2019 la ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu și la Ripensia Timișoara.

În ianuarie 2021, Moldovan s-a transferat de la UTA Arad la Rapid, pentru care a adunat 112 prezențe, în ianuarie 2024 semnând pentru Atletico Madrid, pentru care nu a reușit să joace niciun meci oficial.

Moldovan a debutat și la echipa națională, având opt prezențe în preliminariile EURO 2024, cu doar patru goluri primite și un procentaj de 86% la șuturile apărate, devansat doar de francezul Mike Maignan (93%).

 

Gianluca di Marzio anunța transferul portarului român

„Sassuolo are un nou portar. Va fi Horațiu Moldovan, care vine sub formă de împrumut de la Atletico Madrid”, a scris jurnalistul italian Gianluca di Marzio. Împrumutul îi va costa pe italieni aproximativ 300.000 euro, iar aceștia au și opțiunea unui transfer definitiv, pentru care vor trebui să mai achite aproximativ 700.000 euro, mai transmitea el.

Horațiu Moldovan nu a jucat niciun meci oficial pentru echipa lui Diego Simeone, iar înainte de EURO 2024 a dat de înțeles că își dorește să plece de la echipă. 

„Nu-s genul căruia îi place să facă excursii, așa pe românește. Nu știu dacă vara asta, pentru că depinde de ce fac la EURO, depinde de ce oportunități apar, dar clar vreau să merg undeva să joc. Fie vara asta, fie în iarnă vreau să plec de la Atletico Madrid”, a declarat Horațiu Moldovan la podcastul „Tare de tot cu Viorel Grigoroiu”.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel