Fotbal Fostul atacant Van Hoijdoonk a stârnit un scandal cu ultima sa declaraţie. "O femeie este mai puţin credibilă decât un bărbat"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fostul fotbalist olandez Pierre van Hoijdoonk a creat un adevărat scandal după ce a spus că femeile sunt mai puţin credibile în lumea fotbalului decât bărbaţii. 



Totul a plecat de la informaţia conform căreia Sarina Wiegman a fost luată în calcul pentru înlocuirea lui Gareth Southgate la cârma naţionalei Angliei. Van Hoijdoonk a spus că el crede că e prea devreme pentru o astfel de mutare la un nivel atât de ridicat, dar a stârnit polemică după ce a spus că o femeie este mai puţin credibilă decât un bărbat. 

"Fotbalul masculin este un tărâm al cocoșilor. Nu pot să mi-o imaginez pe Sarina Wiegman intrând în vestiarul unei echipe cu jucători precum Rafael van der Vaart. Este vorba despre credibilitate. O femeie este mai puțin credibilă decât un bărbat. Cred că, în multe domenii ale societății, diferența dintre bărbat și femeie nu contează, dar să devii primul antrenor al unei echipe din Eredivisie? Subestimezi impactul pe care l-ar avea.

Femeile și bărbații sunt egali pentru mine. Doar indic ce efect ar avea asta asupra lumii fotbalului. Lumea fotbalului nu este la fel cu societatea. Dacă aș accepta asta? Mi-ar fi dificil să judec. Mă întorc la mine însumi, la cum eram atunci în vestiar. Poate că acum s-a schimbat, dar eu nu. Îmi imaginez că aș avea un antrenor femeie. Nu am nimic împotriva femeilor, dar mergem prea departe.

Am auzit că se spunea că acum trebuie să schimbăm ceva. De ce? Ce trebuie să schimbăm? Dacă se întâmplă, se va întâmpla, dar acum forțăm prea mult. Faptul că vorbim despre asta acum este deja prea mult. Poate că se va întâmpla, dar acum o forțăm și este contraproductiv", a declarat olandezul, citat de Football365. 

Sarina Wiegman a antrenat atât naţionala de fotbal a Olandei cât şi pe cea a Angliei, şi a câştigat Campionatul European cu ambele, în 2017, respectiv 2022. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal





pixel