Superliga Romaniei Fostul antrenor al naţionalei de tineret spune că regula U21 din Liga 1 a împărţit fotbalul. "Ambele părţi au dreptatea lor"

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Regula U21 din Liga 1 a împărţit lumea fotbalului. O spune un fost selecţioner al naţionalei de tineret a României. 



"În general cluburile mari, cu nume, vorbesc despre această regulă. Din punct de vedere al perspectivei, pentru unii dintre jucătorii tineri, este o chestie ok. Acum, e adevărat că un jucător tânăr, dacă are valoare, își poate face loc singur. Dar, a fost o perioadă în campionatul nostru, când toată lumea era disperată după jucători străini.

S-au făcut foarte multe transferuri, unele utile, precum perioada Vaslui sau perioada CFR Cluj, care au adus mulți jucători buni în campionatul nostru. Trebuie să recunoaștem că la un moment dat s-a depășit limita. S-au adus jucători care opreau posibilitățile de afirmare ale jucătorilor tineri. Ambele părți au dreptatea lor, cred că se va găsi o cale până la urmă. Mai este și problema loturilor de juniori, U20, U19. Ei pot lua jucători de la Liga a 2-a care joacă. Pentru tineri, e o regulă ok. Mai departe, îmi e greu să dau un verdict”, a declarat Emil Săndoi, la ProSport Live.

Adrian Mutu crede că fotbaliştii străini împiedică dezvoltarea tinerilor 

"80 la sută din jucătorii străini din România se lasă de fotbal după. Nu au fost acceptați pe nicăieri. Aducem doar ca să aducem. Pentru că nu costă nimic, pentru că vin la 2000 de euro salariu, pentru că vin și pot să-i controlezi mai bine.

După 3-4 ani încep să vorbească. Acum vin jucători de culoare, africani în general, echipa care a câștigat, FCSB, are cei mai mulți români. La fel și Farul acum doi ani. Rapid când a fost cu mine și a ieșit în primele 5 am avut foarte mulți români.

Rapid, acum, a avut cei mai mulți străini. Ți se pare o coincidență? Trebuie făcută o analiză puțin mai complexă. Am avut și străini buni, fotbaliști, avem și acum, chiar Tachtsidis, Rrahmani, și Wesley, Adailton, Eric, am avut și noi.

Sunt 10-15 foarte buni, dar câte mii au fost? Aducem acum tot felul de jucători de care nu a auzit nimeni și nu dăm șansă la un copil de 19 ani. Ies din regula U21. Ne pierdem identitatea”, a spus Adrian Mutu la podcastul iAmSport, moderat de Costin Ştucan. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel