Tenis Fostul antrenor al lui Roger Federer, mort la 59 de ani. Posibila cauză a decesului

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul tenismen suedez și antrenorul mai multor sportivi de top mondial a decedat la vârsta de 59 de ani.



Peter Lundgren a decedat la vârsta de 59 de ani

Antrenorul care „a pus o cărămidă” la construirea fenomenului Roger Federer a murit la 59 de ani. Peter Lundgren, care a ajuns pe locul 25 în clasamentul mondial, l-a condus pe elvețian să obțină primul titlu de Mare Șlem, la Wimbledon, în 2003.

Copiii lui Lundgren, Lukas și Julia, au confirmat decesul acestuia printr-o postare pe Facebook.

„Odihnește-te în pace, tată. Unul dintre cei mai buni ne-a părăsit, din păcate, mult prea devreme. Antrenor, jucător, prieten și tată. O inspirație și o mână de ajutor pentru mulți oameni, atât pe teren cât și în afara terenului. Impresia pe care ai lăsat-o și amintirile vor trăi mereu.”, a scris Lukas, pe contul său de socializare.

Cauza morții nu a fost făcută public, deși suedezul a dezvăluit anterior că are diabet de tip II și i s-a amputat un picior, după ce a suferit o ruptură anul trecut.

Lundgren a câștigat multă apreciere în tenisul mondial, după ce, în calitate de antrenor, a ghidat mari tenismeni de-a lungul timpului, precum Stan Wawrinka, Marcelo Rios, Marat Safin și Grigor Dimitrov, pe lângă marele Federer.

CITEȘTE ȘI Nu va mai exista o rivalitate precum cea dintre Djokovic, Nadal și Federer. Toate detaliile despre noua generație a tenisului, în discuție cu experta Barbara Schett

Totuși, antrenarea lui Roger, pe care l-a condus între 2000 și 2003, înainte de despărțirea lor surprinzătoare, a fost o provocare, după cum chiar Peter spunea: „Nu a fost ușor cu el la început”, a spus Lundgren pentru publicația elvețiană Blick în 2023. „A avut un temperament puternic și arăta asta prea des în meciuri. Dar și-a dat repede seama că trebuie să se schimbe.”, declara el despre campionul elvețian.

„Mi-e dor de tine și mai mult azi, amice. Odihnește-te în pace”, a reacționat Grigor Dimitrov, pe contul său de Instagram.

Lundgren și-a pus amprenta inițial asupra tenisului ca parte a unei generații de jucători suedezi, care îi includea pe câștigătorul de șapte trofee de Mare Șlem, Mats Wilander, Stefan Edberg - care a câștigat șase titluri majore, Joakim Nyström, Anders Järryd, Henrik Sundström, Hans Simonsson și Kent Carlsson.

Lundgren și-a încheiat cariera de tenismen la vârsta de 30 de ani. Colegul său, Björn Borg, s-a numărat printre cei care i-au adus un omagiu lui Lundgren, pe măsură ce vestea despre decesul său s-a răspândit.

„Peter Lundgren a fost o persoană minunată, cu o inimă mare și mult umor”, a spus Borg pentru Sportbladet. „Era un prieten foarte bun. Era iubit de toți. Ne va fi dor de el în lumea tenisului.”, a mai spus el.

Wawrinka și-a împărtășit de asemenea durerea față de decesul fostului său antrenor cu o mulțime de fotografii și videoclipuri pe contul său de Instagram, adăugând mesajul „O să ne lipsești”

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis





pixel