Tenis Fostul antrenor al lui Novak Djokovic a decedat. Reacția campionului sârb

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul antrenor al sârbului s-a stins la vârsta de 60 de ani.



Jovan Lilić a decedat la vârsta de 60 de ani

Fostul antrenor al lui Novak Djokovic și al echipei naționale de tenis a Serbiei, Jovan Lilić, au murit astăzi, la Belgrad.

Federația de Tenis din Serbia a confirmat vestea tristă a decesului, subliniind importanța pe care a avut-o Lilić ca antrenor, fiind un tehnician muncitor. Lilić era cunoscut pentru natura sa veselă și abilitatea sa de a îmbunătăți ziua celorlalți cu un zâmbet. Moartea sa la vârsta de 60 de ani după o lungă și complicată boală a determinat un mare gol în lumea sportului.

„Jovan a lăsat în urma sa generații de jucători de tenis pe care i-a format ca antrenor personal și de club. A fost antrenorul echipei naționale la categoria U18, precum și antrenorul echipei de Cupa Davis a Serbiei. Contribuția sa la dezvoltarea tenisului în Serbia este inestimabilă”, a transmis TSS într-un comunicat.

Lilić a câștigat numeroase medalii la campionatele europene pentru categoriile de tineret și a fost premiat în multe rânduri pentru munca sa. În calitate de antrenor al echipei naționale a Serbiei, el a câștigat trofeul Cupa Davis. De asemenea, el a făcut parte și din echipa națională la Jocurile Olimpice de la Beijing în 2008, când Djokovic a câștigat medalia de bronz.

Federația de Tenis din Serbia a transmis condoleanțe familiei Lilić și a subliniat importanța acestuia în dezvoltarea tenisului țării vecine.„Transmitem sincere condoleanțe familiei Lilić. Detaliile referitoare la înmormântare vor fi anunțate ulterior”, au transmis oficialii sârbi, potrivit telegraf.rs.

Natura exactă a bolii de care suferea Jovan Lilić nu a fost specificată public, dar a fost descrisă ca fiind o afecțiune de lungă durată, care l-a afectat semnificativ în ultimii ani ai vieții sale.

Novak Djokovic a reacționat imediat după aflarea veștii, distribuind pe contul său de Instagram o fotografie a lui Lilić, alături de mesajul „Specialul meu”, scris în sârbă, lângă care a inserat mai multe emoticoane de tristețe.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel