Rugby Fost căpitan al echipei australiene de rugby, condamnat la cinci ani de închisoare

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sportivul a fost găsit vinovat de comiterea unor infracțiuni legate de gestionarea necorespunzătoare a bunurilor unui club fracez.



Australianul Rocky Elsom, condamnat la cinci ani de închisoare

Fostul căpitan al echipei de rugby a Australiei, Rocky Elsom, a fost condamnat la cinci ani de închisoare după ce o instanță din Franța l-a găsit vinovat de comiterea unor infracțiuni legate de gestionarea necorespunzătoare a bunurilor în timp ce era președinte al clubului francez Narbonne.

Un oficial al instanței a declarat pentru Reuters că Elsom, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit vinovat de falsificare și abuz de bunuri corporative de către o instanță din Narbonne săptămâna trecută. El a negat acuzațiile.

Elsom, care a fost la Narbonne între anii 2013-2016, a fost condamnat în lipsă, iar un mandat internațional de arestare a fost emis împotriva sa. De asemenea, el a fost obligat să restituie 700.000 de euro.

Elsom a declarat într-o declarație publicată de Sydney Morning Herald, marți, că nu a fost informat despre audierea instanței și nu a avut ocazia să se apere împotriva acuzațiilor. El a adăugat că a fost o „părtinire clară a justiției”. Ziarul a menționat că Elsom a angajat un avocat pentru a contesta decizia instanței.

Elsom a jucat 75 de meciuri pentru Wallabies și i-a fost căpitan din 2009 până înainte de Cupa Mondială de Rugby din 2011, scrie Reuters.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Rugby





pixel