Stiri Fost campion mondial, găsit mort după trei săptămâni de la dispariție

Data publicării:
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Fostul sportiv avea doar 42 de ani, iar ultimele informații din anchetă tind să meargă pe o pistă sumbră, respectiv crima.



Jacques Freitag, găsit decedat, la doar 42 de ani

Fostul atlet sud-african Jacques Freitag, 42 ani, campion mondial la înălțime în 2003, a fost găsit fără viață cu răni de gloanțe după ce dispăruse în urmă cu două săptămâni.

Conform Netwerk24, corpul lui Freitag a fost descoperit în apropiere de un cimitir în Pretoria West și poliția anchetează cazul ca pe o crimă.

Fostul atlet a fost dat dispărut după ce a fost văzut ultima dată ieșind din casa mamei sale cu un bărbat necunoscut, în seara zilei de 17 iunie, potrivit Agerpres.

Născut în Warrenton, în anul 1982, Freitag a crescut în Gauteng și a început atletismul la o vârstă fragedă, datorită faptului că mama sa era campioană națională la sărituri în înălțime.

Primul mare succes al lui Freitag a venit la scurt timp după împlinirea vârstei de 17 ani, când a obținut aurul la Campionatele Mondiale U18 din 1999 de la Bydgoszcz.

A câștigat 14 dintre cele 15 competiții ale sale în 2000, culminând cu victoria la Campionatele Mondiale U20 de la Santiago de Chile. Un an mai târziu, a stabilit un record la categoria U20, cu 2,31 m.

La începutul anului 2002, în vârstă de doar 19 ani, Freitag a stabilit un record de 2,37 m. Succesul său a continuat în 2003, când a obținut aurul la Campionatele Mondiale de la Paris, cu o distanță de 2,35 m.

Freitag și-a făcut debutul olimpic în 2004, la Atena, dar nu a putut să acceadă în finală, clasându-se pe a 20-a poziție. El a revenit în anul 2005, atingând un nou record personal, de 2,38 m.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel