Fotbal Florin Răducioiu, despre experienţa în fotbalul italian. Lucrurile învăţate în Serie A l-au făcut un atacant complet

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Florin Răducioiu, fost fotbalist în Generaţia de Aur a României, a vorbit în cadrul unui podcast despre experienţa în Serie A, unde a jucat la AC Milan şi Bari. 



După Campionatul Mondial din 1990, desfăşurat chiar în Italia, Florin Răducioiu, în vârstă de doar 20 de ani atunci, a primit mai multe oferte din străinătate. El a ales, însă să meargă la AS Bari. În 1993, Răducioiu a ajuns la AC Milan. În tricoul "diavolilor", Florin Răducioiu a marcat de două ori în şapte meciuri, dar şi-a trecut în palmares Liga Campionilor. 

"M-am maturizat foarte mult, am învăţat foarte multe lucruri acolo, am învăţat să joc pentru echipă, să fiu mai generos, să am acel spirit de a nu ceda. Asta am învăţat mai ales la Milan", a declarat Florin Răducioiu în cadrul podcastului microBEAST în Superligă

"Mă simt italian. Îmi place că vorbeşte lumea de mine"

"Noi eram înnebuniţi după Italia. După campionatul italian, după limba lor, după San Remo. Mai vedeam astea prin videocasete. După Al Bano, Romina, Tuto Cutugno. Eu mă uitam la campionatul italian la televizor la bulgari, îţi dai seama. Destinul a făcut să semnez pentru Bari, destinul a făcut să fie Cupa Mondială în 1990 în Italia. Da, Italia o am în suflet. Mă simt italian. Evident că sunt român, am mai fost şi criticat pentru cum vorbesc... dar îmi place că vorbeşte lumea de mine", a mai spus Florin Răducioiu, întrebat fiind cum a reuşit să adopte limba italiană atât de repede. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal





pixel