UEFA Euro 2024 Florin Niţă, pregătit de loviturile de departajare la România - Olanda

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Florin Niţă, portarul titular al naţionalei României la EURO 2024, spune că s-a pregătit şi pentru eventuale lovituri de departajare în meciul din optimile de finală cu Olanda. 



"Ca şi celelalte meciuri, acesta este destul de greu. Dar, dacă vom respecta ce ni se transmite de la mister, vom fi conectaţi şi vom lua deciziile bune, sper să rămânem uniţi şi îmi doresc să reuşim să facem o surpriză. Eu încerc să mă bucur de fiecare moment, fiecare clipă petrecută aici alături de această echipă, această familie. Sunt foarte fericit că în aceste zile, împreună cu echipa aceasta minunată, am scris istorie. Dar ne dorim să nu ne oprim aici şi sper ca după acest meci să fie o bucurie mult mai mare decât până acum. 

Pentru mine, echipa naţională este vârful carierei. Înseamnă enorm de mult, sunt foarte fericit aici. 

Trebuie să fim ca un zid galben, să fim uniţi. Dacă vom fi aşa, vom reuşi", a declarat Florin Niţă la conferinţa de presă. 

Niţă, pregătit de penalty-uri

"Pregătit sunt tot timpul, dar cu siguranţă îmi doresc să nu ajungem acolo. Am încredere în echipă şi nu aş vrea să ajungem acolo. Îmi doresc să câştigăm, să tranşăm meciul în cele 90 de minute. Au o echipă destul de bună, cu jucători în Anglia, Spania, Germania. Sunt o forţă pe care nu cred că putem să o egalăm. Dar prin unitatea şi determinarea pe care trebuie să o avem, cred că o să compensăm", mai spus Florin Niţă. 

România va juca împotriva Olandei marţi, 2 iulie, de la ora 19:00, în optimile de finală ale EURO2024, la Munchen. 

Presa olandeză îl laudă pe Florin Niţă 

"În ultimii cinci ani, portarul de la Gaziantep a apărat 11 lovituri de pedeapsă și este cunoscut drept ucigașul de penalty-uri", au scris olandezii.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel