UEFA Europa League Florin Maxim nu a antrenat penalty-urile pentru returul dintre Corvinul şi Rijeka

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Corvinul Hunedoara joacă joi în deplasare la Rijeka în turul II preliminar al Europa League. În meciul tur, de la Sibiu, scorul dintre cele două echipe a fost 0-0. 



Alexandru Neacşa, jucătorul Corvinului, are experienţă europeană, el jucând în Europa League cu Dinamo Minsk, dar spune că experienţa de la Corvinul este diferită. 

"Ştim că ne aşteaptă o partidă destul de dificilă. I-am văzut şi pe video, dar şi în meciul de săptămâna trecută. Plecăm încrezători, ştim ce avem de făcut, urmăm un plan bine pus la punct, şi sperăm să fim victorioşi după partida de mâine. Rijeka joacă acasă, joacă în faţa propriilor suporteri, dar şi noi ne ştim calităţile, ştim ce avem de făcut. Ştiu că au o echipă destul de tânără, ca şi noi, dar sperăm să ieşim noi învingători la final. Eu am mai jucat în Europa, dar e prima dată când joc cu o echipă românească. Sunt aici de aproape 3 ani de zile şi e un sentiment aparte. Ne bucură faptul că avem aceste deplasări, vrem să facem asta şi în săptămânile următoare.

Ei pot avea mai multe puncte forte. Sunt dinamici. Dar suntem încrezători în ce avem noi de făcut. Nu mă interesează prea mult jocul adversarului, mă interesează ce avem noi de făcut. Cât timp lucrurile se mişcă în direcţia bună, cred că avem câştig de cauză", a declarat Alexandru Neacşa, la conferinţa de presă premergătoare meciului. 

Florin Maxim nu a pregătit penalty-urile

Antrenorul hunedorenilor, Florin Maxim, îi laudă pe adversarii de la Rijeka, despre care spune că sunt mai duri decât par pe video. Acesta afirmă că nu a pregătit loviturile de departajare pentru meciul retur. 

"Ştiam ce fel de echipă întâlnim. E de alt nivel, sunt meciuri de alt nivel, ne aflăm în Europa. Dar m-au surprins puţin cei de la Rijeka. I-am simţit mult mai puternici pe viu faţă de ce părere îmi făcusem de ei în meciurile de pe video. Au o echipă tânără, formată din jucători buni, luptători, aşa cum e în campionatul Croaţiei. Am mai văzut câteva meciuri disputate între echipele bune ale campionatului Croaţiei, îmi place, sunt jucători combativi, îşi văd de joc. Dar mă bucur că avem parte de astfel de jocuri. Şi noi avem jucători tineri pe care îi aşteaptă un viitor frumos. Au doar de câştigat din astfel de meciuri. I-am analizat pe cei de la Rijeka, au fost periculoşi şi la fazele fixe, şi în benzi, pentru că au jucători care pot face diferenţa 1 vs 1. Sunt buni pe toate palierele. Dar ne aşteaptă un meci dificil, un meci în deplasare. Noi avem şi noi atuurile noastre. Vom vedea după meci ce vom obţine", a declarat şi Florin Maxim, antrenorul Corvinului. 

Întrebat dacă a pregătit şi loviturile de departajare, Florin Maxim a răspuns sincer "Nu!". 

"Nu. Am fost întrebat acelaşi lucru şi la finala Cupei României. Nu am ce pregăti acolo, sunt sentimente multe după 120 de minute. Băieţii oricum antrenează acest aspect de când lucrează cu mine. După fiecare antrenament ei rămân şi execută lovituri de la 11 metri, dar nu e parte din antrenament acest lucru", a mai spus Maxim. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Europa League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel