UEFA Conference League Florin Maxim, mesaj pentru suporterii Corvinului după ce l-au criticat pe Sergiu Buş. "Nu mi se pare normal să îl stigmatizăm. E jucătorul Corvinului, nu contează că e mai nou"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Corvinul Hunedoara va juca în turul III preliminar al Conference League cu Astana, din Kazahstan. Meciul tur se desfăşoară la Sibiu, joi, 8 august. 



La conferinţa de presă dinaintea partidei, Florin Maxim, antrenorul hunedorenilor, i-a luat apărarea lui Sergiu Buş, care a ratat un penalty în duelul cu Rijeka din turul II preliminar Europa League, la scorul de 1-0 pentru croaţi, şi a avut un mesaj clar pentru fanii echipei. 

"Înaintea lucrurilor pe care o să le spun despre adversarul pe care o să îl întâlnim mâine seară, vreau să fac câteva precizări despre evenimentele petrecute după meciul de la Rijeka. Ştiu că suporterii noştri nu au fost mulţumiţi de rezultat. A fost şi un val de nemulţumiri duse la extrem, culminate cu nişte atacuri la persoană. Vreau să readuc în memoria tuturor un lucru. Buş, care este stigmatizat pentru acel penalty ratat, a fost jucătorul pe care noi ni l-am dorit. Cu Bogdan, cu domnul primar, cu mine în frunte. Roger, Ubbink, la fel, au fost jucători doriţi şi agreaţi de mine. 

Buş a fost cel care a deschis acel parcurs al nostru în Europa, cu golul marcat cu Paksi, dintr-o execuţie pe care nu ştiu câţi dintre jucătorii noştri o puteau avea. La al doilea gol a contribuit din nou. Dacă nu avea acea deviere, nu mai ajungea mingea la Pîrvulescu, care a pasat lui Lupu. La golul 3, Roger a protejat acea minge, a făcut progresia, a scos mingea în centrul careului, de unde Lupu a reuşit să marcheze. La golul 4 Ubbink a contribuit la acel corner. Nu vreau să îi scot în faţă, toată echipa a muncit. Nu mi se pare normal să îl stigmatizăm pe Buş şi toată lumea să mă tragă la răspundere că de ce a bătut el, că nu era vechi, că nu era de-al nostru. În momentul în care a îmbrăcat tricoul Corvinului, e jucătorul Corvinului Hunedoara, punct. Nu contează că e mai nou sau mai vechi", a declarat Florin Maxim. 

Două penalty-uri ratate în finala Cupei României 

Florin Maxim le-a amintit fanilor că şi alţi fotbalişti ai Corvinului au ratat lovituri de la 11 m, doi dintre aceştia chiar în finala Cupei României. 

"Ţin să vă amintesc că cei mai buni, deşi nu fac nominalizări, la meciul de Cupă a României, au fost Pîrvulescu şi Coman. Au ratat penalty-uri. Nu vreau să mă gândesc ce se întâmpla dacă nu câştigam acea finală. Nu cred că nu mai erau aşa iubiţi. Am trecut uşor peste acele ratări ale jucătorilor. De asta ţin cumva să fim un pic mai atenţi, pentru că lucrurile pe care le văd băieţii pe Facebook şi le aud, bănuiesc că au primit şi mesaje individuale, îi afectează. 

Vreau să ne gândim doar la un lucru. Un alt jucător ar putea fi într-o situaţie similară chiar în meciul de mâine seară şi va trebui să îşi asume o decizie. Fie că vorbim de o lovitură liberă sau o lovitură de la 11 metri. Cumva, trebuie să fim mai atenţi. Astăzi am dat în Buş. E ok, toţi ceilalţi jucători s-au aliniat în spatele lui şi am scos un om care a fost de vină, să spunem aşa, pentru faptul că nu am mers mai departe. Trebuie să fim mai echilibraţi şi când pierdem, şi când câştigăm", a mai spus tehnicianul. 

"Toţi îşi dau cu părerea, dar nu e nimeni în poziţia mea"

"Pe mine nu mă afectează nici măcar cu 0.1% ce citesc. Sunt alături de oamenii de lângă noi. Le înţeleg frustrarea, dar nu poate fi cineva mai supărat decât mine. Eu nu am alt job decât Corvinul Hunedoara. Aici e toată energia mea canalizată. Cred că niciun suporter nu e în pielea mea. Vreau să performez, vreau să îmi creez o meserie şi o carieră în antrenorat. Sunt cumva foarte afectat de ce s-a întâmplat, pentru că ştim de unde am plecat. Am plecat de la Liga III, am plecat cu 200 de oameni în tribună şi cred că spun un număr mare. Acum suntem câteva mii la fiecare meci al echipei. Înţeleg frustrarea, înţeleg că se putea mai mult, dar nu ne putea garanta nimeni nimic nici în momentul ratării penalty-ului. A fost doar acel val că Buş e parte dintre jucătorii veniţi, ca şi cum nu ar fi fost al Corvinului. Sau au mai fost voci că el şi-a dorit să înscrie pentru a pleca mai departe. E normal ca fiecare jucător să îşi dorească acest lucru. E atacant, cu asta se ocupă, trebuie să marcheze. Sper să mă fi înţeles şi suporterii noştri. Nu fac bine întregii echipe. Azi dăm într-un jucător, dar data viitoare e posibil să fie alţii în locul lui. Nu vreau să mi-o ia în nume de rău, sunt alături de ei, au fost alături de mine, am văzut mesajele şi către mine, că trebuia să nominalizez pe altul. Toţi îşi dau cu părerea, dar nu e nimeni în poziţia mea. Am de luat o decizie. Dacă marca Buş, totul era ok. Aşa, a ratat. Cumva, şi eu şi Buş suntem de vină. Am mai văzut comentarii că trebuia să bată Neacşa, Bradu. Ei ştiu nominalizările de la penalty. Eu niciodată nu am nominalizat punctual cine să bată. Sunt un număr de jucători înscrişi pentru a executa penalty-ul, acolo depinde de cum se simt ei", a completat Florin Maxim. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Conference League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel