Cupa României Florin Maxim, înainte de finala Cupei României. "Am notat de anul trecut data în calendar"

Data publicării:
Captură video conferinţă de presă
Captură video conferinţă de presă

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României, dar antrenorul Florin Maxim spune că nu este o întâmplare, ci încununarea muncii unui întreg sezon, la începutul căruia a fost stabilită o dorinţă clară. 



Corvinul Hunedoara este revelaţia Cupei României, alături de Oţelul Galaţi. Divizionara secundă, fără drept de promovare în Liga 1 în acest sezon, a eliminat CFR Cluj şi FC Voluntari în drumul său spre finala de la Sibiu, şi a făcut-o cu stil. Pe CFR Cluj a spulberat-o pe teren propriu cu 4-0, scor în urma căruia Adrian Mutu a plecat din Gruia, iar pe FC Voluntari a învins-o cu 3-1. Cu FC Voluntari Corvinul se va duela şi sezonul următor, în Liga 2. 

"Sincer, chiar am notat în calendarul din vestiar data finalei, de anul trecut! Am crezut și a fost un obiectiv pentru noi, știam că nu aveam drept de promovare. Simplu n-a fost, am jucat pe două fronturi cam cu aceiași jucători, mulți cu care am promovat din Liga 3. Dar ei pot arăta și mai mult! Strategia mea e de concentrare maximă, mereu, pe meciul care urmează.

Meciul cu FC Voluntari a fost cel mai dificil. Deja devenisem cumva o certitudine, învinsesem Sepsi, CFR Cluj… Era o presiune imensă pe jucători, o situație nouă de gestionat. Un test de caracter, mai ales că am fost egalați, dar l-am trecut!", a declarat Florin Maxim pentru FRF. 

Finala, "ceva unic pentru oraş"

"Ceva unic pentru oraș, pentru echipă, pentru istorie! Poate doar când ne vom lăsa de fotbal vom înțelege însemnătatea pe deplin. Însă poate vor urma și alte momente istorice! Am plecat în acest proiect de la 200 de oameni în tribună, echipa se numea CS Hunedoara, galeria nu se asocia echipei fără Corvinul în titulatură… Pas cu pas s-au făcut toate! Vreau să cred că suntem o echipă echilibrată, acesta ar fi cuvântul. Chiar ai ce să vezi la meciurile noastre, avem un stil ofensiv, punem presiune pe adversar din primul minut. Dar știm și să ne apărăm!

Nu sunt adeptul ședințelor înainte de meci, nu sunt un speaker motivațional. Am discuții individuale și așa îi țin în priză constant pe jucători", a mai declarat antrenorul.

Corvinul şi Oţelul se înfruntă în finala Cupei României miercuri, 15 mai, pe stadionul municipal din Sibiu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel