Fotbal international Florin Bratu, luat la ţintă după ce Radu Drăguşin s-a transferat în Premier League. Acum doi ani, Bratu îl ţinea rezervă pe Drăguşin la U21

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Radu Drăguşin a doborât recordul sumei de transfer plătite pentru un fotbalist român, odată cu mutarea la Tottenham. Englezii au plătit celor de la Genoa 25 de milioane de euro pe el, la care se adaugă alte 5 milioane de euro sub formă de bonusuri. În urmă cu doi ani, însă, Drăguşin era doar rezervă la naţionala U 21, când selecţioner era Florin Bratu. 



În urmă cu doi ani, Florin Bratu, selecţionerul de atunci al naţionalei U21, şi Radu Drăguşin, erau la cuţite. După ce a fost ţinut pe banca de rezervă la un meci, Radu Drăguşin a refuzat următoarea convocare la naţională, motiv pentru care Florin Bratu l-a criticat pe fundaşul care la acea vreme avea 19 ani. 

"Este un refuz. Învoire ar fi fost cu acceptul nostru. Noi l-am convocat, voiam să fie lângă noi la U21. Este alegerea lui Radu, o respectăm. Am vorbit ieri cu el, m-a sunat, și i-am spus că se grăbește. Nu pot să-i impun nimic, pot doar să-l ajut dacă își dorește. 

Eu am venit cu niște principii: să joci la echipa de club. Eu am făcut performanța la tineret după ce am fost un antrenor corect, mereu am dat șansă tuturor. 

Radu cred că avea nevoie de echipa națională acum. El s-a transferat la o echipă frumoasă, Sampdoria, dar unde este greu să joace.

Are o concurență incredibilă acolo, e complicat să joace. Noi am vrut să-i oferim șanse la echipa națională. Acum o să împărțim echipa în două loturi, avem două meciuri în trei zile. Radu a arătat potențial la juniori, dar dacă nu accepți concurența este o problemă pentru mine. 

Racovițan și Screciu sunt titulari la Botoșani și Craiova, echipe din partea de sus a clasamentului. Unde ar fi corectitudinea dacă ar juca el din start? Radu trebuie să-și găsească echilibrul și să joace, el nu a mai jucat la seniori din luna ianuarie”, a declarat Florin Bratu pentru Digi Sport la acea vreme. 

Florin Manea, agentul lui Drăguşin, a avut şi el o răbufnire la adresa selecţionerului de atunci 

"Am avut o discuție cu Florin Bratu înainte de această convocare, iar acum am înțeles-o. Eu am crezut că glumește, spunea că jucătorii trebuie să joace la echipele lor. Este o rușine ce face Florin Bratu! Îmi pare rău, pentru că este finul meu. Aduce o mentalitate veche, împinge la mediocritate, judecă un copil care se bate cu Bonucci și Chiellini și are 3 milioane valoare pe Transfermarkt. 

Fără să jignesc pe ceilalți colegi. Racovițan e un copil care îmi place, dar 25.000 de euro valoarea pe Transfermarkt, iar în doi ani de zile a jucat doar 9 meciuri. Este o rușine. Atunci ar trebui să-l aduc să joace la Clinceni, Chindia, Bacău sau pe unde a antrenat el. 

El ar trebui să se suspende primul, pentru că nu are destule în spate ca să fie la echipa națională. Sarabia joacă la naționala Spaniei. Cât joacă la PSG? Cine a venit cu ideea asta să ai meciuri? Bun, poate vorbim de naționala mare, dar la U21, un copil care se bate cu cei mai mari fundași din lume să-l pedepsești că nu joacă?” a spus Florin Manea, pentru ProSport. 

Drăguşin a doborât recordul sumei de transfer pentru un român, iar Florin Bratu este luat la ţintă acum 

Jurnalistul Radu Buzăianu l-a înţepat pe Florin Bratu, după ce Radu Drăguşin a fost anunţat ca şi transferat la Tottenham. 

"Una dintre problemele României e incapacitatea de a înțelege problema. (...) V-au înnebunit în toate emisiunile de fotbal despre cum nu mai avem jucători. Azi, băiatul ăsta pe care îl ținea rezervă acum doi ani antrenorul român de la echipa de tineret, a semnat cu a cincea echipă din Premier League, după ce a refuzat campioanele Italiei și Germaniei.

Am obosit explicând că mai mult decât nu avem jucători, nu avem antrenori. Problema e că sunt crescuți de antrenorii ăștia mediocri. Și și dacă e un jucător talentat și mișto, dă de un mediocru cum e ăsta.

Ca să rezolvi problemele, prima condiție e sà le înțelegi. Prima problemă între probleme e cā nu înțelegem care e problema", a scris Radu Buzăianu pe Facebook, postând şi o fotografie dintr-un articol de presă, al cărei titlu era "Ţinut rezervă de Bratu, Radu Drăguşin este lăudat de Mirel Rădoi".

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel