Fotbal Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid, primele declaraţii despre SuperLiga Europei după decizia CJUE

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

CJUE a decis că UEFA şi FIFA au făcut abuz de poziţia lor dominantă şi că SuperLiga Europei poate fi înfiinţată. Preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez, unul dintre promotorii acestui proiect, a făcut primele declaraţii. 



CITEŞTE ŞI UEFA, învinsă la CJUE. Superliga Europei poate fi creată. Meciurile vor fi transmise gratuit

"Noi, cei de la Real Madrid, primim cu mare satisfacţie decizia luată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, care este responsabilă cu garantarea principiilor, valorilor şi libertăţilor noastre. În zilele următoare, vom studia cu atenţie spectrul oferit de această decizie, dar pot anticipa deja două concluzii care vor avea importanţă istorică majoră. 

În primul rând, fotbalul de club în Europa nu va mai fi monopolizat vreodată. În al doilea rând, începând de azi, cluburile sunt proprietarele propriului destin. Cluburile văd dreptul de a propune şi promova competiţii europene care modernizează sportul şi atrag fanii din toată lumea complet recunoscut. Pe scurt, de astăzi, Europa libertăţii a triumfat din nou, iar fotbalul şi fanii săi au învins. 

Confruntate cu presiunile din ultimii doi ani, legea, raţiunea şi libertatea au câştigat azi. Din acest motiv, Real Madrid va continua să lupte de dragul fotbalului. Ca şi acum aproape 70 de ani, când am făcut un pas fundamental în istoria sportului odată cu crearea Cupei Europei, astăzi avem responsabilitatea şi datoria să dăm fotbalului european imboldul de care are atâta nevoie. 

Tocmai din acest motiv, vom continua să apărăm un proiect modern, complet compatibil cu întrecerile naţionale, deschis tuturor, bazat pe merit sportiv, care va fi impune respect cu privire la fair-play-ul financer. Un proiect care va aduce sustenabilitate economică pentru toate cluburile şi, mai presus de atât, va proteja jucătorii şi va încânta fanii din toată lumea. 

O vom face în ciuda tuturor campaniilor care s-au făcut împotriva noastră şi care, fără nicio îndoială, se vor intensifica de azi. Dar nu credea nimeni că să închei un monopol după atâtea decenii va fi ceva simplu. Avem şansa de a îmbunătăţi fotbalul european la nivel de cluburi. 

Trebuie să avem un fotbal la nivelul secolului 21, cu o guvernare transparentă, care ştie să accepte noile tehnologii şi care să provoace pasiunea şi emoţiile de care fanii au nevoie. 

Le spun cluburilor europene că suntem în faţa unui nou început, în faţa unei ere în care putem munci liberi, cu dialog constructiv, fără ameninţări, fără să acţionăm împotriva a ceva sau a cuiva, şi cu scopul de a inova şi de a moderniza fotbalul. De astăzi, prezentul şi viitorul cluburilor europene sunt în mâinile cluburilor, jucătorilor şi fanilor. Destinul ne aparţine, şi avem o mare responsabilitate. Ziua de azi va marca un moment de "înainte" şi unul de "după". E o zi uriaşă pentru istoria fotbalului", a transmis Florentino Perez într-un comunicat de presă.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel