Fotbal international FIFA transmite felicitări guvernanților spanioli pentru rezultatele din fotbal

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a ținut să îl felicite pe președintele Guvernului Spaniei, Pedro Sanchez.



Președintele FIFA, Gianni Infantino, l-a felicitat pe președintele Guvernului Spaniei, Pedro Sanchez, pentru rezultatele bune ale fotbalului spaniol, într-o întâlnire desfășurată la New York (SUA), în cadrul sesiunilor Adunării Generale a ONU.

FIFA a confirmat că Infantino și Sanchez au discutat și despre Cupa Mondială din 2030, pentru care singura candidatură prezentată în vederea organizării acesteia este cea a Spaniei, împreună cu Portugalia și Maroc, care trebuie ratificată cu ocazia Congresului forului fotbalistic mondial din 11 decembrie.

„Am avut onoarea să mă întâlnesc cu președintele Guvernului Spaniei, Pedro Sanchez, și să vorbesc despre modul în care fotbalul poate servi la unirea oamenilor, deoarece frumosul nostru sport ajunge la toate popoarele și culturile”, a comentat Gianni Infantino.

Acesta i-a mulțumit, totodată, „președintelui Sanchez pentru sprijinul său continuu pentru minunatul nostru sport, care a fost evident în recentele succese ale echipelor masculine și feminine ale țării”, a mai spus conducătorul FIFA.

Infantino a subliniat că „Spania cultivă de mulți ani talente de clasă mondială” și a asigurat că organizația pe care o conduce „va continua să lucreze cu părțile interesate ale țării pentru a se asigura că fotbalul va continua să conecteze oamenii, să ofere oportunități și să împlinească visurile.”

„Am fost încântat să știu că în Spania, țară candidată la organizare, așteaptă cu nerăbdare să co-organizeze celebrarea centenarului Cupei Mondiale FIFA în 2030. Această ediție istorică va uni trei continente într-un proiect unic, care va aduce un omagiu sportului rege cu participarea celor șase confederații”, a adăugat Infantino.

Cupa Mondială din 2030 va include și trei meciuri în Uruguay, Argentina și Paraguay, ca un omagiu adus împlinirii unui secol de la prima Cupă Mondială de fotbal, desfășurată în Uruguay în 1930, la care a participat și selecționata României, una dintre cele patru țări europene prezente la competiția respectivă.

FIFA a subliniat că Spania și-a extins recordul de titluri în această vară, cu victoria de la EURO 2024 și aurul cucerit în turneul masculin al JO 2024 de la Paris, „o dovadă în plus a capacității sale de a pregăti tineri fotbaliști talentați”, în condițiile în care la feminin este campioana mondială en-titre, după victoria obținută în urmă cu un an la turneul din Australia și Noua Zeelandă, precum și la categoria Under-17, grație succesului obținut la campionatul din India, în 2022, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel