Superliga Romaniei "Fiecare petardă aruncată de suporteri costă bani". Jandarmeria vrea ca Rapid să joace fără suporteri cu Farul, clubul reacţionează

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

În urma incidentelor de la meciul de pe Arena Naţională cu FCSB, Rapid riscă să joace fără suporteri primul meci din playoff, contra celor de la Farul Constanţa. Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului, şi-a turnat cenuşă în cap şi spune că nu poate controla toţi membrii galeriei. Daniel Carciug, sponsorship manager la Rapid, a declarat, într-un interviu pentru DC Sport în urmă cu o lună, care sunt problemele care apar atunci când suporterii aruncă petarde pe gazon. 



Meciul cu FCSB de pe Arena Naţională a fost incendiar, la propriu. Fanii Rapidului au aruncat mai multe petarde şi fumigene pe gazon încă din startul meciului, iar acum riscă să nu mai aibă acces pe stadionul Giuleşti la meciul cu Farul Constanţa, primul din playoff. Informaţia a fost confirmată pentru DC Sport de biroul de presă al Rapidului, care a transmis şi că, în cazul unei suspendări, se vor face toate demersurile ca pe stadion să aibă acces copiii, aşa cum se întâmplă şi la echipa naţională. 

CITEŞTE ŞI Rapidul ar putea fi susţinut doar de copii cu Farul, în play-off. Giuleştenii aşteaptă decizia comisiilor

Jandarmeria a propus suspendarea terenului Rapidului, Daniel Niculae iese la atac 

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a transmis că giuleştenii aşteaptă decizia comisiilor, însă nu e de acord cu propunerea Jandarmeriei de suspendare a terenului. 

Așteptăm decizia Comisiei de Disciplină, nu a Jandarmeriei, care sugerează ca meciurile noastre să se joace fără spectatori. Nu mi se pare normal ca Jandarmeria să facă o astfel de propunere, Jandarmeria trebuie să vină la stadion și să asigure ordinea și siguranța, nu mi se pare normală propunerea, din contră.

Au fost probleme minore și la meciul nostru înainte de startul partidei. Țin să mulțumesc comandantului, am reușit să rezolvăm. Am stabilit cu domnul comandant că fluidizarea asigură accesul mai bine. Lucrurile s-au rezolvat tocmai printr-o foarte bună comunicare", a declarat acesta.

În plus, spune Daniel Niculae, suporterii ar trebui să poată folosi materiale pirotehnice, cât timp situaţia nu degenerează în vreun fel. 

"Cred că ați văzut și dumneavoastră că anul acesta suporterii Rapidului se comportă exemplar. Cred că se poate interveni pe acea lege, Legea 4, face parte din spectacolul oferit de galerii.

Atât timp cât nu degenerează, spectacolele pirotehnice pot fi lăsate să facă parte din arsenalul galeriei. Fanii Rapidului au fost exemplari în ultimii ani din toate punctele de vedere. Au fost 9.000 de suporteri de la FCSB, restul rapidiști, și nu au fost incidente”, a declarat Daniel Nicolae, pentru Digi Sport.

Liderul galeriei Rapidului regretă incidentele 

”Așteptăm și noi un răspuns din partea Comisiei de Disciplină legat de acest caz. Încerc la fiecare meci să țin totul sub control, doar că nu pot gestiona atâtea mii de oameni. Îmi pare rău că au ajuns pe teren acele torțe”, a spus Liviu Ungurean pentru iAMsport.ro

"Fiecare petardă costă bani". Ce probleme apar la gazon

În urmă cu o lună, Daniel Carciug, sponsorship manager la FC Rapid, a transmis într-un interviu exclusiv pentru DC Sport care sunt problemele care apar după ce suporterii folosesc materiale pirotehnice. 

"Fiecare petardă aruncată de suporteri costă bani. Pe club! Eu la final, trebuie să merg în faţa patronului şi să justific incapacitatea mea de a găsi acea petardă la suporteri. De ce au dat-o, cum au dat-o. Stadionul are un gazon ciudat, e hibrid, şi când o dai, se rupe plasa de siguranţă a gazonului. Ceea ce înseamnă că acolo e o groapă. Chiar dacă punem iarbă. Mai luăm şi amenzi", a declarat Daniel Carciug, sponsorship manager la FC Rapid, în exclusivitate pentru DC Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel