Jocurile Olimpice Fenomenul David Popovici, avertizat de un fost deţinător de record mondial. "Nu înţeleg cum a putut să înoate 200 metri în aproape 1:42, iar acum doar în 1:44"

Data publicării:
Agerpres
EXCLUSIV
Agerpres

David Popovici a câştigat medalia de aur la proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris, însă un fost deţinător de record mondial îl avertizează pe înotătorul român. 



Popovici a fost al doilea după prima lungime de bazin, a fost al treilea după 100 de metri, apoi a urcat pe doi la 150 de metri, reuşind să îl devanseze pe britanicul Matthew Richards pe ultimii metri ai cursei.

Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1 min 44 sec 72/100, fiind mai rapid cu două sutimi decât Richards (1 min 44 sec 74/100).

Alain Bernard, dublu medaliat olimpic cu aur, fost deţinător al recordurilor mondiale la 50 de metri liber şi 100 metri liber, spune că Popovici este un fenomen, dar îl avertizează pe acesta că trebuie să îşi crească viteza. 

"Popovici poate fi descris ca un fenomen, pentru că a înotat proba de 100m liber în sub 47 de secunde la Campionatele Europene și a fost extraordinar. Însă în afară de asta, el ar putea să fie dezamăgit de celelalte mari competiții la care a înotat. Nu înțeleg cum a putut să înoate în aproape 1:42 la 200m acum o lună, iar acum la Jocurile Olimpice să înoate doar în 1:44. Poate că la 100m va fi mai rapid", a declarat Alain Bernard pentru DCSport.ro.

Alain Bernard este acum expert Eurosport în cadrul emisiunii Bonjour Paris, difuzată zilnic de la ora 9:00 pe Eurosport 2. 

David Popovici vs Michael Phelps, unde tragem linie

Unul dintre idolii lui David Popovici este Michael Phelps, omul record. Phelps este de 24 de ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară (cel mai mare număr de medalii câștigate de orice sportiv) și este deținătorul a șapte recorduri mondiale.

Phelps este deținătorul recordului de cele mai multe medalii de aur câștigate la o singură Olimpiadă, cu opt medalii câștigate la Jocurile Olimpice de vară din 2008. Cu acest record, l-a depășit pe Mark Spitz, care era tot înotător și care deținea recordul de șapte medalii de aur câștigate la Jocurile Olimpice de vară din 1972.

În total, Phelps a câștigat 28 medalii olimpice: șase de aur și două de bronz la Atena în 2004, și opt de aur la Beijing în 2008.

"Michael Phelps este unul singur. David Popovici nu poate fi comparat încă cu el, fiindcă americanul a avut o carieră lungă și a putut înota rapid în orice stil. Poate că următoarea țintă a lui Popovici va fi să înoate mai rapid la proba de 50m, iar apoi să aplice asta și la 100m sau la 200m", a mai declarat Alain Bernard.

David Popovici este acum calificat în finala probei regină a nataţiei olimpice, 100 m liber. El a ajuns acolo după ce în semifinale a avut al cincilea timp. În cursa sa, David Popovici a fost pe locul al doilea, în spatele chinezului Pan Zhanle. 

"Au fost foarte OK semifinalele, și, cel mai important lucru pe care îl aveam de făcut, adică să mă calific, a fost realizat. Nu am cum să intru fără trac în finala de mâine.

Ieri am avut trac, a fost o finală foarte încordată. Toți eram extrem de agitați și blocați în căpățânile noastre, sunt sigur de asta. Se vede pe fața lor, se vede la țarc, se vede pe fața mea, sunt sigur. Nu suntem invincibili, însă cel care se apropie cel mai mult de a fi invincibil câștigă în ziua aia”, a spus Popovici.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel