UEFA Euro 2024 Felix Zwayer, recompensat de UEFA cu o semifinală la EURO 2024. Va arbitra din nou Olanda

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Germanul Felix Zwayer va arbitra una dintre semifinalele EURO 2024. 



Este vorba despre meciul Anglia - Olanda, care se va disputa miercuri, 10 iulie, de la ora 22:00. 

Pentru Felix Zwayer, acesta este al treilea meci consecutiv al Olandei la care este delegat, după ce a arbitrat meciul din optimi cu România (câştigat de olandezi cu 3-0) şi a fost al patrulea arbitru la Olanda - Turcia. 

La meciul cu România, lui Felix Zwayer i s-a reproşat că nu l-a eliminat pe Denzel Dumfries după două intrări foarte dure. Prima dată i-a spart capul lui Ianis Hagi la o centrare în careu, iar a doua oară a avut un placaj ca la rugby asupra lui Vasile Mogoş, în urma căruia fundaşul naţionalei nu a mai putut continua partida. 

Germanul Zwayer, care a condus partida dintre România și Olanda în optimile de finală, și-a început cariera de arbitru profesionist în 2004, iar în 2007 a fost promovat în Bundesliga 2 ca arbitru de centru și în Bundesliga ca arbitru de linie. 

În anul 2005, germanul a fost implicat într-un scandal legat de aranjarea unor meciuri, alături de Robert Hoyzer, alt arbitru care a luat mită pentru a aranja unele partide. 

Zwayer a acceptat o mită de 300 de euro pentru a nu semnaliza anumite faze într-un meci al lui Wuppertaler SV. În ianuarie 2005, acesta a informat DFB despre aranjarea meciurilor și a primit o suspendare de 6 luni. Suspendarea lui a fost ținută, însă, la secret pentru câțiva ani, până când un cotidian german a publicat o anchetă despre aranjarea meciurilor în Germania. 

Așadar, după numeroasele erori din cadrul meciului încheiat cu 0-3 în favoarea Olandei, Zwayer nu s-a delimitat deloc de acuzațiile din trecut, reușind să dicteze numeroase decizii greșite, care pot lăsa loc de interpretări.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel