UEFA Euro 2024 Felix Zwayer, la un pas de o nouă gafă pro Olanda la EURO2024. Anglia, salvată de intervenţia VAR

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Arbitrul german Felix Zwayer a fost delegat de UEFA la centrul partidei Anglia - Olanda, din semifinalele EURO 2024. Este al treilea meci consecutiv al olandezilor la EURO 2024 cu Felix Zwayer în brigada de arbitri. În două dintre ele a fost la centru. 



După ce în meciul Olandei cu România, din optimile de finală ale EURO 2024, Felix Zwayer nu a avut nicio reacţie când Denzel Dumfries i-a spart capul lui Ianis Hagi şi l-a placat pe Vasile Mogoş ca la rugby, în meciul din semifinale a fost la un pas să nu acorde lovitură de la 11 metri pentru Anglia, după un fault al aceluiaşi Dumfries asupra lui Harry Kane. 

La scorul de 1-0 pentru olandezi, Harry Kane a primit o minge în careu şi a şutat spre poartă, dar Denzel Dumfries a avut o intrare imprudentă cu talpa pe piciorul lui Kane. Deşi reluările arătau faultul clar, Felix Zwayer a părut iniţial că îi calmează pe olandezi şi că le transmite că a văzut faza şi nu pare ceva în neregulă. 

Norocul Angliei a constat în intervenţia VAR. Arbitrii din camera video l-au chemat la monitor pe Zwayer pentru a-i arăta intervenţia lui Dumfries, astfel că arbitrul german a acordat lovitură de la 11 metri şi cartonaş galben pentru Denzel Dumfries. Harry Kane a reuşit să înscrie din penalty. 

Germanul Zwayer, care a condus partida dintre România și Olanda în optimile de finală, și-a început cariera de arbitru profesionist în 2004, iar în 2007 a fost promovat în Bundesliga 2 ca arbitru de centru și în Bundesliga ca arbitru de linie. 

În anul 2005, germanul a fost implicat într-un scandal legat de aranjarea unor meciuri, alături de Robert Hoyzer, alt arbitru care a luat mită pentru a aranja unele partide. 

Zwayer a acceptat o mită de 300 de euro pentru a nu semnaliza anumite faze într-un meci al lui Wuppertaler SV. În ianuarie 2005, acesta a informat DFB despre aranjarea meciurilor și a primit o suspendare de 6 luni. Suspendarea lui a fost ținută, însă, la secret pentru câțiva ani, până când un cotidian german a publicat o anchetă despre aranjarea meciurilor în Germania. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel