UEFA Europa League Felix Zwayer, arbitrul care a condus Olanda - România la EURO 2024, delegat la FCSB - Lask Linz

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FCSB va evolua în manșa a doua din play-off-ul Europa League în fața austriecilor de la Lask Linz, pe stadionul „Steaua” din București.



Arbitrul german Felix Zwayer, care a condus meciul dintre echipa națională de fotbal a României la EURO 2024 împotriva Olandei, va arbitra meciul retur dintre FCSB și LASK Linz, din play-off-ul Europa League.

FCSB a terminat la egalitate cu echipa austriacă LASK Linz, 1-1, joi seara, pe Oberoesterreich Arena din Linz, în prima manșă a play-off-ului Europa League.

Zwayer va fi ajutat de Robert Kempter şi Christian Dietz, în timp ce Sven Jablonski va fi rezervă. Totodată, în Camera VAR se vor afla Christian Dingert şi Johann Pfeifer.

Controversele din jurul numelui lui Zwayer

Germanul Zwayer, care a condus partida dintre România și Olanda în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal găzduit de Germania, și-a început cariera de arbitru profesionist în 2004, iar în 2007 a fost promovat în Bundesliga 2 ca arbitru de centru și în Bundesliga ca arbitru de linie. 

În anul 2005, germanul a fost implicat într-un scandal legat de aranjarea unor meciuri, alături de Robert Hoyzer, alt arbitru care a luat mită pentru a aranja unele partide. 

Zwayer a acceptat o mită de 300 de euro pentru a nu semnaliza anumite faze într-un meci al lui Wuppertaler SV. În ianuarie 2005, acesta a informat DFB despre aranjarea meciurilor și a primit o suspendare de șase luni. Suspendarea lui a fost ținută, însă, la secret pentru câțiva ani, până când un cotidian german a publicat o anchetă despre aranjarea meciurilor în Germania. 

Cu toate acestea, numeroasele erori din cadrul meciului încheiat cu 0-3 în favoarea Olandei nu au determinat sancțiuni împotriva lui Zwayer, ci dimpotrivă. Arbitrul a fost „recompensat” de UEFA, conducând semifinala EURO 2024, dintre Anglia și Olanda, în urma căreia olandezii l-au criticat pentru anumite decizii luate.

Manșa secundă dintre FCSB și LASK Linz se va juca în data de 29 august, la București, pe Stadionul „Steaua”, începând cu ora 21:30.

Arbitrajul din meciul tur, luat în vizor de „roș-albaștri”

Antrenorul „roș-albaștrilor”, Elias Charalambous, a spus că se aștepta la un meci dificil în fața celor de la LASK.

„Meciul a fost cum ne așteptam. A fost greu pentru ambele echipe. Am avut ocazii în a doua repriză. E un rezultat bun. Indiferent de rezultatul de azi, meciul decisiv va fi la București. Cu fanii noștri avem șanse să ne calificăm.

Meciul a fost cum l-am pregătit. În prima repriză am fost compacți, am avut ocazii. În repriza a doua am avut minte mai limpede. Darius a cerut o schimbare. Din prima părere a doctorului, nu e ceva care îl va ține departe de teren.

Nu vorbesc despre arbitri. Și-au făcut treaba lor. Poate uneori decid corect, alteori nu. Nu vreau să judec cum a arbitrat. Fanii au fost incredibili azi. Asta arată dinamica acestui club. Le mulțumesc pentru cum au împins jucătorii de la spate. Gazonul a fost bun. Nu vreau să compar terenurile, dar a fost la fel pentru ambele echipe.

Va trebui să analizăm jocul, unde trebuie să ne îmbunătățim. Sunt lucruri pe care trebuie să le vedem mai clar”, a spus Elias Charalambous.

Și marcatorul golului a oferit declarații după meci. David Miculescu nu a dorit să comenteze arbitrajul din meci, dar a făcut o remarcă la adresa centralului de joi seară: „A fost un meci bun, am avut ocazii, nu am reușit să înscriem, suntem fericiți pentru egal. Nu putem spune că e ușor, și cu Sparta am pierdut la noi, după egal la ei.

Nu sunt în măsură să vorbesc despre arbitru. Totuși, este aiurea, te oftici, când știi că dai tot pe teren și arbitrul fluieră că pică puțin adversarul!

Mă bucur că am marcat, dar nu sunt foarte fericit, pentru că nu am reușit să câștigăm. Deocamdată ne gândim la meciul cu Hermannstadt, apoi la returul cu austriecii”, a declarat David Miculescu, pe platforma Voyo.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Europa League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel