UEFA Euro 2024 Felix Zwayer a luat nota 2 pentru arbitrajul de la Olanda - Anglia

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Arbitrul german Felix Zwayer a avut o nouă prestaţie controversată la EURO 2024, de această dată în meciul din semifinale dintre Anglia şi Olanda. 



Zwayer a acordat un penalty cu ajutorul VAR pentru Anglia, după ce iniţial a dat semne că nu a fost nimic la acea fază, iar ulterior a început să fluiere la orice contact între jucători. 

”CONTROLUL MECIULUI: Arbitraj îngrozitor al lui Felix Zwayer într-un meci Olanda-Anglia greu de controlat. A început meciul cu o eroare gravă în a nu vedea un penalty clar al lui Dumfries asupra lui Harry Kane și și-a încheiat prestația cu o repriză secundă în care a pierdut controlul meciului și s-a dedicat să semnaleze orice minim contact, destabilizându-i pe jucătorii ambelor echipe, în special pe cei olandezi. De la primul meci pe care l-a arbitrat nu a mai fost în apele lui, ceea ce nu pare să conteze deloc pentru UEFA.

CARTONAȘE: Arbitrul german a arătat trei cartonașe galbene, inclusiv pentru proteste în ultimele minute de joc. În plus, a iertat tot atâtea altele deși erau abateri clare. Astfel, el nu a păstrat un criteriu solid de acordare a cartonașelor.

POLEMICA: Acțiunea controversată a meciului, menționată mai sus, a avut loc în prima repriză și a fost un penalty clar al lui Dumfries asupra lui Harry Kane pe care arbitrul german nu l-a văzut în direct. După ce a mers la monitor pentru a revedea acțiunea, el a indicat penalty”, au scris cei de la ArchivoVAR. 

Olandezii îl fac praf pe Felix Zwayer după semifinala EURO2024

Arbitrul german Felix Zwayer este din nou în centrul unui scandal după semifinala EURO 2024 dintre Olanda şi Anglia. 

De această dată, chiar olandezii îl acuză că a arbitrat părtinitor pentru englezi şi că a acordat un penalty ruşinos naţionalei lui Gareth Southgate. 

Virgil Van Dijk, căpitanul batavilor, a răbufnit la finalul partidei câştigată de Anglia, scor 2-1, în semifinalele EURO 2024. 

"Dacă a dispărut de pe teren, s-ar putea să fie un semn pentru ce s-a întâmplat azi! Nu, nu am cuvinte pentru a comenta arbitrajul. Și nici nu pot descrie durerea după golul primit atât de târziu în meci. Am rămas cu mâna goală și ne doare foarte tare. Am dat totul, dar foarte mult a contat penaltyul dictat la 1-0 pentru noi. Dacă a dispărut de pe teren imediat ce a fluierat finalul și a fugit direct la vestiare, s-ar putea să fie un semn pentru ce s-a întâmplat azi!”, a declarat Van Dijk la finalul meciului. 

Fostul internaţional olandez Pierre van Hooijdoonk l-a criticat şi el dur pe arbitrul german. 

"Anglia trebuie să-i mulțumească lui Felix Zwayer. El chiar trebuie să fie pus pe lista neagră! Groaznic a arbitrat! Putem vorbi pe larg despre faza de penalty, însă dacă vei acorda lovitură de pedeapsă la asta, atunci ajungem să batem loviturile de departajare în primele 90 de minute. Cu adevărat teribil. Și n-a fost singura greșeală. A fluierat confuz și fără acoperire și-n alte situații", a spus fostul atacant al Olandei. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel