Baschet Federația Română de Baschet se alătură oamenilor năpăstuiți de inundații

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Federația Română de Baschet s-a alăturat zecilor de antreprenori și a sutelor de cetățeni care s-au mobilizat pentru a sprijini locuitorii județelor Galați și Vaslui, după inundațiile produse în ultimele zile.



Campania națională „Baschetul Ajută”, lansată de FRB

Federația Română de Baschet a anunțat, marți, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, demararea unei campanii de ajutorarea sinistraților din estul țării ca urmare a inundațiilor din ultimele zile.

„Ținând cont de dezastrele provocate de inundații în estul României, Federația Română de Baschet invită întreaga comunitate baschetbalistică din România să se alăture planului de acțiuni menite să ajute sinistrații din zonele afectate. Prin unirea forțelor între jucători, cluburi, antrenori și fani, comunitatea baschetului poate deveni o rază de speranță pentru cei afectați de inundații.

Acesta este un moment în care spiritul de echipă și generozitatea pot face o diferență reală în viețile celor care au pierdut totul”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, FRB lansează campania națională „Baschetul Ajută” care are ca obiectiv mobilizarea întregii comunități de baschet din România pentru a sprijini familiile afectate de inundații. În zilele următoare, cluburile de baschet vor amenaja puncte de colectare de donații în sălile de antrenament și în timpul meciurilor.

Vor fi colectate alimente neperisabile (conserve), aparate electrocasnice mici (plite, reșouri, calorifere electrice, etc), pături, saltele, lenjerii de pat, haine, cu accent pe cele pentru copii, produse de igienă personală, trotinete, biciclete.

Se va lansa, de asemenea, o platformă online, dar și linie de donații prin SMS, prin intermediul cărora jucătorii și fanii pot contribui financiar.

Federația Română de Baschet intenționează să organizeze evenimente și meciuri caritabile, precum și licitații unde toți banii din bilete vor fi donați către sinistrați.

Conducerea FRB va realiza parteneriate strategice cu ONG-uri și organizații precum Crucea Roșie și alte fundații de ajutor umanitar pentru a eficientiza distribuirea ajutoarelor către zonele afectate.

Totodată se intenționează implicarea directă a echipelor de baschet și a voluntarilor. Astfel, jucătorii, antrenorii și suporterii vor participa la acțiuni de voluntariat în zonele afectate, ajutând la distribuirea de ajutoare, refacerea caselor și oferind sprijin moral familiilor sinistrate. Echipele de baschet vor putea „adopta” o casă și va ajuta la repararea și dotarea ei.

Șapte persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor de zilele trecute, iar sute de case au fost afectate de viituri în județele Galați și Vaslui. În urma precipitațiilor căzute, s-au produs pagube pe mai multe drumuri județene și drumuri naționale.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat, luni seara, că a fost aprobată starea de alertă pentru județele Galați și Vaslui, ca urmare a inundațiilor din ultimele zile, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Baschet




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel