Superliga Romaniei FCSB anunță revenirea lui Florin Tănase în cadrul echipei

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Clubul de fotbal FCSB a anunțat oficial revenirea fotbalistului Florin Tănase la echipă, după numeroasele insistențe ale patronului Gigi Becali.



Florin Tănase, înduplecat de Gigi Becali

Atacantul în vârstă de 29 de ani era liber după încheierea înțelegerii contractuale cu echipa Al Okhdood Club, formație din Liga Profesionistă din Arabia Saudită.

Gigi Becali a întreprins numeroase discuții cu fostul jucător „roș-albastru”, el fiind surprins de multe ori în prezența patronului, dar și la antrenamentele echipei.

„Bine ai revenit, Florin Tănase!

FCSB anunță că Florin Tănase este noul jucător al clubului nostru. Este a doua oară când atacantul în vârstă de 29 de ani semnează cu clubul nostru, după ce a petrecut alți șase ani la Campionii României, între august 2016 și august 2022.

În precedenta sa aventură în tricoul roș-albastru, Florin a fost căpitanul echipei, a evoluat în 228 de partide, a înscris 83 de goluri (fiind golgheterul României în sezoanele 2020-2021 și 2021-2022) și a reușit 41 de assisturi.

De asemenea, are în palmares Cupa României, pe care a obținut-o în 2020.

Clubul nostru îi urează Bun venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!”, a fost mesajul transmis de către clubul de fotbal, pe pagina oficială de Facebok.

Becali făcea anunțul marți seară

Finanțatorul campioanei Superligii a dezvăluit, marți seară, după remiza cu Sparta Praga (1-1) în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, că se va întâlni din nou cu Florin Tănase, pentru a-l convinge să revină la FCSB. Becali a spus că își dorește cooptarea unui nou atacant, întrucât echipa nu dispune de un astfel de jucător în acest moment.

„S-ar putea mâine să mă văd cu (n.r. - Florin) Tănase.”, a spus Becali, la aceeași emisiune citată anterior.

„Mereu când vin în țară trec pe la dânsul, e o plăcere să mă văd cu el. Am discutat în urmă cu 2-3 luni foarte clar. Știe cum a rămas, timpul le va decide pe toate. Nu, nu am vorbit despre un termen fix, dar cu siguranță într-o săptămână, două anunț.

Mă încântă să fiu la echipa cu care am ținut de mic, să joc în Champions League. Acum, jucătorii au evoluat și mă așteptam să iasă campioni, au fost de departe echipa cea mai bună. Nu avea cine să se bată cu ei.

Contează pentru sezonul ce va urma ca echipa să se întărească pentru că o să fie meciuri multe. Sper să își apere și sezonul viitor titlu”, declara Tănase, în urmă cu trei luni.

Patronul FCSB a declarat în repetate rânduri că îl vrea înapoi pe Florin Tănase, ultimele declarații reiterând dorința menționată în ultimele luni.

 

Va juca Tănase în Champions League?

FCSB a încheiat cu o remiză prima manșă a turului trei preliminar din Champions League, în fața cehilor de la Sparta Praga. În prima repriză a duelului cu cehii, „roș-albaștrii” nu au reușit să înscrie, tabela încheindu-se cu scorul de 0-0 după primele 45 de minute. Cu toate acestea, elevii lui Elias Charalambous au marcat în minutul 61, prin reușita lui Joyskim Dawa, care a trimis mingea cu capul în poartă, în urma unui corner.

Cehii au revenit în minutul 78, prin reușita lui Victor Olatunji, care a înscris după o lovitură de colț și o ieșire nereușită a portarului Ștefan Târnovanu.

Kaan Kairinen a putut să aducă victoria cehilor prin golul marcat în minutul 90+3, dar sărbătoarea acestora a fost anulată după consultarea VAR, arbitrul luând decizia că golul său nu este valabil, pe motiv de fault.

Dacă va reuși să treacă de Sparta Praga, FCSB se va duela pentru un loc în grupele Ligii Campionilor fie cu PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, fie cu Malmo FF. Rămâne de văzut dacă vechiul și totodată noul jucător al celor de la FCSB, Florin Tănase, va face parte din echipa „roș-albaștrilor”, în meciul retur cu Sparta Praga.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel