Superliga Romaniei FC Botoșani anunță transferul a doi jucători. Ce întăriri primește Liviu Ciobotariu la echipă

Data publicării:
Facebook FC Botoşani
Facebook FC Botoşani

Clubul de fotbal FC Botoșani a transferat doi noi jucători la formația preluată de antrenorul Liviu Ciobotariu.



FC Botoșani cooptează un mijlocaș și un fundaș

Clubul de fotbal FC Botoșani a anunțat transferul a doi noi jucători la echipa condusă de Liviu Ciobotariu. Mijlocașul Francisco Junior și fundașul Alejandro Diez Salomon se alătură formației botoșănene, potrivit site-ului oficial al clubului.

Născut pe 18 ianuarie 1992, Francisco Junior a semnat cu FC Botoșani pentru următorii doi ani. Ultimul club de fotbal pentru care Francisco Junior a jucat este Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu care și-a trecut în palmares Cupa României și Supercupa României.

Mijlocașul din Guineea-Bissau a evoluat de-a lungul carierei pentru următoarele echipe: Benfica U17, Benfica U19, Everton, Vitesse, Stromsgodset, Port Vale, Wigan, Vendsyssel FF, Hapoel Haifa și Gaz Metan Mediaș.

Fundașul dreapta spaniol Alejandro Diez Salomon, născut pe 17 februarie 1996, va purta tricoul „roș-alb-albastru” în următorul sezon.

Ultimul club pentru care Alejandro Diez Salomon a jucat este Ponferradina. În cariera sa, Diez, format de Atletico Madrid, a evoluat doar la echipe din Spania, printre acestea numărându-se Cacereno, Merida, Extremadura și Las Palmas.

Șansă dată de Ciobotariu, neluată în calcul de Bogdan Andone

Jucătorul botoșănenilor, Alin Șeroni, a fost revitalizat de noul antrenor al echipei, Liviu Ciobotariu, după ce fusese trecut pe linie moartă de Bogdan Andone, fostul tehnician al moldovenilor.

Șeroni a fost titular în primul meci al lui Ciobotariu la FC Botoșani, cu Farul Constanța, elevii săi reușind să obțină prima victorie din acest sezon. 

„A fost decizia fostului antrenor, i-am respectat-o si am stat in tribună. Nu mi-a căzut bine. Dar a venit domnul Liviu Ciobotariu, mi-a dat incredere și acum am câstigat cele trei puncte. A existat frustrare, pentru că la vârsta mea meritam să mai joc, chiar dacă poate unii cred că nu dau 100 %, dar dau 100 %, chiar dacă am o vârstă înaintată.

Mi-am dorit foarte mult să demonstrez că încă mai pot să joc, încă mai pot să ajut echipa. Am cinci ani de când sunt la această echipă și nu am vrut să plec pe ușa din dos din cauza altor factori. Știe cel care a fost înainte care sunt factorii și de ce nu am jucat”, spunea Alin Șeroni, după meciul cu Farul Constanța.

Valeriu Iftime are aceeași părere precum Alin Șeroni, comparându-l pe acesta cu rapidistul Cristi Săpunaru: „Am văzut și eu cele spuse de Șeroni, iar băiatul ăsta are dreptate. Eu simțeam că el suferă mult de ceva timp, dar acum chiar că mi-am dat seama că pe el l-au afectat foarte tare deciziile luate de Bogdan Andone. La momentul ăla puteam în secunda 1 să rezolv problema, dar i-am dat libertate lui Bogdan să facă cum crede el că e mai bine la echipă, mai ales că avea și avantajul faptului că mă salvase de la retrogradare.

Însă, totuși lucrurile o cam luaseră apoi un pic razna. Bogdan voia să scape de Șeroni cam de o lună. Îmi tot zicea să aducem pe altul în locul lui, iar eu știam clar că Șeroni îmi e omul perfect la locul perfect. El este pentru noi așa cum e Săpunaru pentru Rapid. Voi știți cât de important îmi e mie Șeroni în vestiar din toate punctele de vedere?”, a spus Iftime, despre decizia lui Bogdan Andone de a nu-l lua în calcul pe Șeroni.

Următorul meci pe care FC Botoșani îl va disputa contează pentru a cincea etapă a Superligii, unde botoșănenii vor evolua în deplasare, pe terenul celor de la FC Hermannstadt. Partida este programată pe 10 august, începând cu ora 17:00.

De amintit faptul că duelul dintre FC Botoșani și FCSB din a patra etapă a sezonului nu s-a disputat încă, fiind amânat pentru o altă dată de desfășurare. Modificarea programului se datorează evoluției „roș-albaștrilor” din preliminariile Champions League.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel