Fotbal international FC Barcelona, amendată din cauza nerespectării regulilor fair play-ului financiar

Data publicării:
Fotografie de la Abir Hasan, Pexels
Fotografie de la Abir Hasan, Pexels

Clubul FC Barcelona a fost amendat de UEFA. 



Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a menţinut vineri o amendă de 500.000 de euro dictată împotriva clubului spaniol FC Barcelona pentru încălcarea regulilor fair play-ului financiar, informează AFP.

Organismul de control financiar al cluburilor din cadrul UEFA (CFCB) a indicat într-un comunicat că FC Barcelona nu a declarat în mod corect profiturile sale "din vânzarea de active necorporale (excluzând transferurile de jucători - n. r.)" în cursul exerciţiului financiar 2022.

Condamnat de UEFA în luna iulie la plata unei amenzi, clubul catalan a făcut apel împotriva acestei decizii.

Campioana en titre a Spaniei abia începe să depăşească problemele economice grave pe care le-a avut în ultimii ani, vânzând o mare parte din veniturile sale viitoare din drepturile de televiziune şi alte acţiuni ale clubului (cum ar fi filiala media Barca Studios) pentru a continua să cumpere şi să înregistreze jucători pe termen scurt.

De asemenea, Barca a luat împrumuturi de la marile bănci americane JP Morgan şi Goldman Sachs pentru a-şi achita datoriile colosale estimate la peste un miliard de euro şi pentru a finanţa renovarea stadionului Camp Nou, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: amenda barcelona fair play financiar uefa




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel