Echipa nationala EXCLUSIV DCSport.ro/ România, în căutare de selecţioner. Lucian Sânmărtean spune calităţile pe care trebuie să le aibă înlocuitorul lui Edi Iordănescu

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Lucian Sânmărtean a vorbit în exclusivitate pentru DCSport.ro despre calităţile pe care trebuie să le aibă viitorul selecţioner al României. 



Edi Iordănescu a decis să nu îşi mai prelungească înţelegerea cu Federaţia Română de Fotbal după EURO 2024, competiţie la care tricolorii au ajuns până în optimile de finală, unde au cedat în faţa Olandei, scor 0-3. 

Acum, Federaţia Română de Fotbal caută un nou antrenor pentru naţională, iar lista este cuprinzătoare, cu nume precum Gheorghe Hagi, Ladislau Boloni, Dorinel Munteanu sau Adrian Mutu. FRF aşteaptă un răspuns din partea "Regelui", care este prioritatea numărul 1. 

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, a fost cel care l-a anunţat pe Gheorghe Hagi în capul listei. 

"A fost o ședință a Comisiei Tehnice, procedura este aceeași dintotdeauna cu opțiunile celor care fac parte din Comisia Tehnică. Iar opțiunea numărul 1 este Gică Hagi. Sunt și alți antrenori, foști selecționeri, antrenori tineri, dar și experimentați, dar nu pot să dau numele acum pentru că n-am contabilizat. V-am spus prima opțiune și probabil că discuțiile așa vor începe, cu prima opțiune.

Procedura se știe pentru că la fel a fost și înainte să vină Edi Iordănescu. Dacă vom întâmpina un refuz, nu poți să știi niciodată, atunci (n.r. - se va începe negocierile cu următorul antrenor de pe listă)... Dar eu sper ca Gică Hagi să accepte, pentru că prea mult a amânat. Eu cred că el poate fi și o garanție a reușitei”, a spus el.

"Momentul lui Hagi a fost mereu, pentru că el mereu a fost ofertat, nu ne ascundem. De 6-7 ani de când am venit eu la federație au fost aceste discuții cu Gică”, a adăugat Mihai Stoichiță.

Lucian Sânmărtean explică ce calităţi trebuie să aibă viitorul selecţioner 

Cu 21 de selecţii în echipa naţională, Lucian Sânmărtean, considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători ai generaţiei sale, a vorbit pentru site-ul nostru despre calităţile pe care viitorul antrenor al echipei naţionale ar trebui să le aibă, pentru a continua munca lui Edi Iordănescu. 

"Noul antrenor potrivit ar fi acela care ar vorbi aceeași limbă ca predecesorul său. A funcționat minunat acest mod, făcându-i pe acești băieți să se autodepășească, făcându-i să construiască o familie, lucru care s-a reflectat și în timpul jocurilor. Va trebui să fie un bun ascultător, bun psiholog și să aibă imediat impact asupra jucătorilor, astfel reușind să aibă rezultate imediate", a declarat Lucian Sânmărtean, expert Eurosport în emisiunea Bonjour Paris, difuzată pe Eurosport 2 în fiecare dimineaţă de la ora 9:00, în exclusivitate pentru DCSport.ro.

Gheorghe Hagi l-ar fi refuzat pe Răzvan Burleanu 

Conform surselor Prosport, Gheorghe Hagi l-a sunat pe Răzvan Burleanu luni şi i-a transmis acestuia că nu poate prelua acum echipa naţională. 

"Domnule președinte, nu s-a schimbat nimic față de discuția de săptămâna trecută. Nu m-am răzgândit. Ar fi o mare onoare să fiu selecționerul României, dar nu pot pleca de la Farul Constanța în acest moment”, ar fi fost mesajul transmis de Gică Hagi.

Nu a fost făcut, însă, niciun anunţ oficial în acest sens nici de către FRF, nici de către Gheorghe Hagi. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel