Grand Slam Exclusiv DCSport/ Cine sunt marii favoriţi la câştigarea US Open

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Ingo Joseph, Pexels
EXCLUSIV
Fotografie de la Ingo Joseph, Pexels

Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, este pe cale să înceapă. DCSport.ro a aflat cine sunt principalii favoriţi la câştigarea trofeului, atât pe tabloul masculin, cât şi pe cel feminin, de la unul dintre experţii turneului. 



Barbara Schett, expert Eurosport pentru US Open, a spus, în exclusivitate pentru DC Sport, cine are cele mai mari şanse la mult râvnitul trofeu. 

"Pe tabloul feminin, evident, trebuie să vorbim despre Iga Swiatek. Este numărul 1 mondial, are multe puncte în faţa Arynei Sabalenka. Chiar dacă a pierdut în faţa Sabalenkăi în semifinale la Cincinnatti, nu aş pune multă bază în asta. Iga e cea mai constantă jucătoare. 

Şi Aryna Sabalenka are şanse mari, pentru că ştie cum să câştige titluri de Grand Slam. A fost şi în finala US Open anul trecut, pare şi că problema de la umăr îi dă pace în sfârşit. E pregătită să dea totul. Şi poate e şi mai uşor pentru ea, că nu e cea urmărită tot timpul, care este nevoită să câştige. 

Dar o avem şi pe Elena Rybakina, care dacă este în formă fizică bună le poate bate pe amândouă. 

Cred că va fi un turneu interesant. În ultimii 10 ani, a fost extrem de deschis turneul, am avut 9 câştigătoare diferite. Cred că Osaka e singura care a câştigat de 2 ori. Krejcikova este şi ea un adversar interesant, Paolini la fel, Danielle Collins este şi ea la ultimul US Open, deci poate va dori să meargă până la capăt", a declarat Barbara Schett. 

Sinner, favoritul numărul 1 pe tabloul masculin 

"În ceea ce priveşte turneul masculin, îl avem pe Jannik Sinner în vârf. Tocmai a câştigat turneul de la Cincinnatti. Dar îl avem şi pe Novak Djokovic, un specialist al turneelor de Grand Slam, are deja 4-5 titluri de US Open. Şi cred că el joacă mereu cel mai bun tenis la Grand Slam-uri. În al treilea rând, îl avem pe Carlos Alcaraz, care a câştigat două din ultimele trei Grand Slam-uri. Rămâne de văzut cum a digerat înfrângerea de la Jocurile Olimpice contra lui Djokovic, dar şi înfrângerea cu Gael Monfils, despre care a spus că a fost cel mai prost meci din cariera lui. 

Pe tabloul masculin e foarte interesat. Mai sunt Zverev, Musetti, tenismenii tineri care vin cu entuziasm. Avem multe lucruri frumoase la care să ne aşteptăm", a mai declarat Barbara Schett. 

Interviul a fost facilitat de Eurosport.

Marketa Vondrousova nu va juca la US Open 

Jucătoarea cehă de tenis Marketa Vondrousova, fostă campioană la Wimbledon, a anunţat miercuri că a suferit o intervenţie chirurgicală la umăr, la câteva zile după ce o accidentare a făcut-o să declare forfait pentru US Open, care începe în această lună, informează Reuters.

Marketa Vondrousova, care a ajuns anul trecut în sferturi de finală la US Open, a scris pe Instagram că are dureri la umăr în ultimele luni şi nu a avut de ales decât să se opereze.

Sportiva în vârstă de 25 de ani, medaliată cu argint la JO de la Tokyo, a ratat Jocurile Olimpice de la Paris din cauza accidentării.

"Totul a mers bine şi voi începe în curând recuperarea", a scris Vondrousova. "Ne vom revedea pe teren sănătoşi", a adăugat ea.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel