UEFA Euro 2024 EURO 2024. Croația, amendă de peste 100.000 de euro, după incidentele de la meciul cu Italia

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Croația a primit o amendă de 105.000 de euro din partea comisiei de control, etică și disciplină a UEFA, după incidentele petrecute la meciul împotriva Italiei.



De asemena, poliția germană a informat Reuters că a efectuat mai multe arestări în timpul partidei, potrivit Agerpres. Atmosfera din jurul meciului de luni a fost semnificativ diferită de cea de la cele două partide anterioare din EURO 2024, organizate în același oraș.

Fanii croați au utilizat materiale pirotehnice și au aruncat frecvent pahare de plastic pe teren.

"Federaţia croată de fotbal a fost amendată cu 105.000 de euro pentru aruncarea de obiecte (45.000 de euro), rachete de lumină (30.000 de euro) şi comportament inadecvat (30.000 de euro) al unor suporteri croaţi în timpul meciului Croaţia - Italia", se arată într-un comunicat.

UEFA nu a anunţat încă oficial sancţiunile.

20 de suporteri croați au atacat fanii italieni

Croația a fost anterior sancționată pentru utilizarea și aruncarea de materiale pirotehnice de către fanii săi în timpul meciului cu Albania. UEFA a deschis, de asemenea, o anchetă privind comportamentul presupus rasist sau discriminatoriu al suporterilor ambelor echipe în acel meci. Poliția din Leipzig a intervenit înainte, în timpul și după meciul dintre Croația și Italia, arestând mai mulți fani croați.

După meci, aproximativ 20 de suporteri croați au atacat fanii italieni, doi dintre aceștia având nevoie de spitalizare. Poliția a reținut 11 suspecți croați și bosniaci, care sunt anchetați pentru vătămare corporală gravă.

dcsport Team | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel