Superliga Romaniei Emil Săndoi, prezentat oficial ca antrenor la Poli Iași

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Clubul de fotbal Politehnica Iași a anunțat sosirea noului antrenor, Emil Săndoi, după despărțirea de Tony da Silva.



Emil Săndoi, o nouă provocare la Poli Iași

Noul antrenor principal al echipei de fotbal Politehnica Iași este Emil Săndoi, potrivit anunțului publicat miercuri de club, pe pagina sa de Facebook.

Experimentatul tehnician, cu aproape 300 de meciuri oficiale pe bancă, a semnat contractul cu Poli Iași. În vârstă de 59 de ani, Emil Săndoi a pregătit mai multe echipe în prima ligă, printre care Universitatea Craiova, FC Argeș, FC Vaslui, Chindia Târgoviște, dar și echipa naţională de tineret a României, în două mandate, 2006-2013 și 2022-2023. Săndoi a condus echipa Under-21 la turneul final din 2023, găzduit de România.

Ca jucător, Săndoi a adunat aproximativ 400 de meciuri oficiale. La naţională a strâns 30 de selecţii între anii 1987 și 1993, făcând parte și din lotul României la Cupa Mondială din 1990.

După opt etape, Poli Iași ocupă locul 14 în Superligă, cu șapte puncte, după două victorii, un egal și cinci eșecuri. Poli s-a calificat în grupele Cupei României după 2-0 cu Concordia Chiajna.

Contractul dintre antrenorul principal Tony da Silva și clubul de fotbal Politehnica Iași s-a încheiat, la solicitarea tehnicianului, a anunţat, miercurea trecută, gruparea din Copou. Anthony da Silva a anunțat că renunță la postul de antrenor, după înfrângerea dureroasă cu sibienii de la FC Hermannstadt, scor 2-6, în a VIII-a etapă a Superligii.

„Mulțumim, Tony da Silva! Contractul dintre antrenorul principal Tony da Silva și clubul nostru s-a încheiat, la solicitarea tehnicianului.

Tony da Silva a semnat contractul cu Poli pe 1 aprilie, în acest an, și sub comanda sa echipa a reușit menținerea în Superligă după rezultatele înregistrate în ultimele etape din sezonul trecut. Apreciem munca sa în Copou și îi dorim mult succes în carieră.”, a anunțat clubul, pe pagina oficială de Facebook.


Tony da Silva: „Doresc tot ce este mai bun pentru Poli”

„Pentru binele echipei Poli Iași, am decis să închei, astăzi, contractul. Vă mulțumesc tuturor, de la cei din club până la suporteri, pentru colaborare, pentru încurajări și pentru critici.

Doresc tot ce este mai bun pentru Poli, iar în acest moment simt că aceasta e decizia înțeleaptă. Momentele frumoase trăite aici nu mi le poate lua cineva și vor rămâne mereu în amintirea mea.”, a spus tehnicianul portughez.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel