Superliga Romaniei Emil Grădinescu recunoaşte că a fost "brutal şi nesimţit" când l-a făcut găinar pe Sebastian Colţescu

Data publicării:
Facebook Emil Grădinescu
Facebook Emil Grădinescu

Comentatorul sportiv Emil Grădinescu l-a criticat în termeni duri pe arbitrul Sebastian Colţescu după meciul dintre CFR Cluj şi FCSB, încheiat 1-1. 



În minutul 51 al partidei din Gruia, Florinel Coman a înscris un gol spectaculos, anulat însă pentru un presupus fault. Emil Grădinescu i-a atacat dur pe cei doi arbitri, centralul Sebastian Colţescu şi asistentul VAR George Găman. 

"Colţescu, Găman, toată cariera voastră nu mai valorează 2 lei. Sunteţi nişte găinari", a scris Grădinescu pe Facebook. 

După meci, într-o emisiune pe Youtube, comentatorul sportiv şi-a continuat atacurile la adresa arbitrilor. 

"Parcă am văzut un meci din anii 90, când totul era dirijat de la Centru. Aveam respect pentru Colțescu, pentru valoarea lui. Pentru Găman nu aveam.

Îmi aduc aminte de acel henț dictat la Pantea cu UTA, pe care nu l-a văzut absolut nimeni, chiar dacă ulterior a apărut o filmare care-i dădea dreptate, dar pe ce văzuse atunci nu-l determina să dicteze penalty, mai cu seamă că atunci a fost și un fault asupra lui Pantea.

M-a umflat râsul să văd în ce hal pot coborî doi arbitrii de Superligă, plătiți pentru ceea ce au de făcut. E incredibil, inimaginabil. Să anulezi asemenea gol după ce Crețu joacă mingea… Să întorci acea fază este clar un exemplu de rea voință.

Vreau să adaug hențul clarisim pe care același domn extrasenzorial, Găman, care a văzut acel henț al lui Pantea când nu a văzut de fapt nimic, acum vede acest henț clar și-l trece cu vederea. Consider că este o găinărie. Găman era deja trecut la găinari, dar apare acum și domnul Colțescu, pe care-l consider influențabil, corupt. 

Nu am văzut în viața mea așa ceva, nici pe vremea lui Jean Pădureanu sau Pinalti (n.r. Gheorghe Ștefan, fostul patron de la Ceahlăul). Asta nu mai este sport. E ca și cum am primi un scuipat în ochi și ne-ar spune, hai sictir, vă uitați degeaba, noi dictăm.

O hoție antologică, cea mai mare hoție pe care am văzut-o în ultimii ani. Acești arbitrii trebuie scoși din arbitraj, hoție istorică, o hoție cosmică. La felul în care patronul FCSB se contrează cu toți, cu FRF, ar fi posibilă o alianță care vrea ca FCSB să rămână jos, dar merg mai repede pe varianta unei rea voințe care determină această măgărie.

Acele două faze, hențul și golul anulat, reprezintă o pată imensă asupra arbitrajului românesc", a declarat Emil Grădinescu în podcastul lui Gabi Safta. 

"Am fost brutal şi nesimţit" 

La câteva săptămâni după meci, Emil Grădinescu a recunoscut, în cadrul podcastului SportCast cu Sile, că a fost "brutal şi nesimţit" la adresa lui Sebastian Colţescu. 

"Faptul că eşti implicat în fenomen şi că ştii nişte lucruri şi că reuşeşti să apreciezi, să decelezi, binele de rău, îţi dă dreptul să îţi spui părerea. În ultima vreme, am constatat că sunt tot mai tranşant în opinii, şi câteodată sunt exagerat. Şi fac acum trimitere la un eveniment recent, în care într-adevăr am fost brutal şi chiar nesimţit, legat în principal de Sebastian Colţescu. Am adus în discuţie un episod care nu are nicio legătură cu subiectul protestului meu. E o măgărie, nu trebuia să o spun, deşi e adevărată. Ai, într-adevăr, momente în care te simţi nedreptăţit alături de cei care au fost nedreptăţiţi. Mi s-a părut o decizie nedreaptă şi cumva mârlânească. M-am simţit eu, alături de vreo câteva milioane, călcat în picioare, scuipat în faţă de o nedreptate atât de făţişă. Comentez meciuri din Anglia şi am văzut o sută de faze asemănătoare la care arbitrii nici nu au clipit, au trecut mai departe. Simt nevoia să răspund cu mârlănie la mârlănie. Nu ştiu dacă e bine, dar îmbătrânesc şi asta cred că mă face să am anumite reacţii", a declarat Emil Grădinescu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel