Jocurile Olimpice Elisabeta Lipă, speranță la medalie de la canotorii români. Ce spune despre performanța lui David Popovici

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Multipla campioană din România a felicitat reușita lui David Popovici, medaliat cu aur și bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, sperând ca toți canotorii români aflați în finalele de joi să atingă rezultate pozitive.



Elisabeta Lipă, trup și suflet pentru sportivii români

Președinta Agenției Naționale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a afirmat, miercuri noaptea, după cursa de înot de 100 de m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, în care David Popovici a câștigat cea de-a doua medalie, de bronz, după aurul la 200 m liber, că e convinsă că acesta va mai obține mulți ani astfel de performanțe.

„A fost o atmosferă extraordinară în această seară în arenă, iar David a fost extraordinar. Să pleci de la Jocurile Olimpice cu un aur și cu un bronz este ceva extraordinar, pentru că eu consider că în palmaresul fiecărui sportiv trebuie să existe toate culorile de metale. Având în vedere că are o vârstă foarte fragedă și este un copil foarte talentat, o să auzim mulți ani de rezultatele lui”, a declarat Elisabeta Lipă.

CITEȘTE ȘI Programul sportivilor români la Jocurile Olimpice, ziua 7. Canotajul din România, în lumina reflectoarelor

CITEȘTE ȘI Discurs manifest al lui David Popovici la adresa politicienilor: „Acesta e un mesaj pentru toți politicienii care vorbesc despre asta”

Totodată, președinta speră ca și sportivii de la canotaj să obțină medalii în cursele de joi: „Să sperăm că mâine vor veni și alte medalii, avem sportivi talentați care își doresc performanța. Atunci când ești talentat și muncești e păcat să nu ajungi măcar o dată aici și dacă ajungi și pe podiumul olimpic este ceva fenomenal. Eu le doresc tuturor sportivilor care ajung la Jocurile Olimpice să urce pe podium pentru că este ceva extraordinar. Nu contează că e aur, argint sau bronz. Munca lor trebuie să fie răsplătită cu un succes”, a mai spus campioana română.

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de bronz la 100 m liber, miercuri seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, într-o finală în care chinezul Pan Zhanle a câștigat aurul cu un nou record mondial.

Finala a fost una formidabilă, cea mai rapidă din istorie, Pan doborându-și propriul record (46 sec 80/100) și cucerind aurul în 46 sec
40/100. Argintul a revenit fostului campion olimpic australian Kyle Chalmers, în 47 sec 48/100, Popovici fiind înregistrat în 47 sec 49/100.

Popovici a fost la o sutime de Chalmers, dar și la o sutime de secundă de maghiarul Nandor Nemeth, clasat al patrulea.

CITEȘTE ȘI Ce spune înotătorul ungur, după ce David Popovici a câștigat medalia de bronz la o diferență de o sutime

 

Mesajul lui Lipă pentru Popovici

„Magicul David Popovici a cucerit a doua medalie la Jocurile Olimpice, de data asta medalia de bronz la 100 metri liber! După aurul olimpic la 200 metri liber, astă seară, sportivul nostru a intrat în cursă și a câștigat bronzul, luptând admirabil în 'proba regină' a înotului.

Mulțumim, David, ai făcut mândră o națiune întreagă! Felicitări ție, antrenorului Adrian Rădulescu, preparatorului fizic Dragoș Luscan, părinților tăi, Federației Române de Natație și Pentatlon Modern FRNPM și clubului CS Dinamo București”, a notat Lipă pe contul personal de Facebook, citată de Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel