Jocurile Olimpice Elisabeta Lipă și Nadia Comăneci, așa cum nu le-ai mai văzut! Câte medalii încap într-o singură fotografie

Data publicării:
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Campioanele țării noastre au împărtășit o fotografie inedită pe rețelele sociale, marcându-și prezența la Jocurile Olimpice de la Paris.



Întâlnire între reginele Românei, la Paris

În opt rânduri medaliată la cele șase ediții ale Jocurilor Olimpice la care a participat în impresionanta sa carieră, Elisabeta Lipă (60 ani) a publicat o fotografie alături de Nadia Comăneci (62 ani), „Zeița de la Montreal”, câștigătoare a nouă medalii olimpice. Cele două campioane s-au aflat în Bercy Arena, alături de Roxana Mărăcineanu, o româncă naturalizată în Franța, fostă înotătoare la proba spate și fost ministru al Sportului. Ea a câștigat medalia de argint în proba de 200 metri spate la Jocurile Olimpice de vară din 2000 din Sydney, clasându-se în urma Dianei Mocanu.

Fostele sportive au fost prezente la finalele individuale desfășurate în cursul zilei de luni, două probe feminine avându-le ca protagoniste pe reprezentantele României, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea.

Bărbosu, în vârstă de 18 ani, și Voinea, în vârstă de 17 ani, au evoluat în finala probei de sol a concursului de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice de la Paris, calificându-se pe locul 4, respectiv 5.

Pentru câteva minute, Bărbosu a câștigat medalia de bronz, dar gimnasta americană Jordan Chiles a depus contestație, primind o notă mai bună decât cea inițială, care i-a adus și medalia olimpică.

Atât Ana Bărbosu, cât și Sabrina Voinea au fost punctate cu nota 13.700. De precizat este faptul că Sabrina a contestat nota primită, dar aceasta nu a fost modificată. Ea a mai participat luni și în finala de la bârnă, clasându-se abia pe locul 8, respectiv ultimul din concurs.

„Bucuria de a fi alături de două nume monumentale! Nadia Comaneci, numai când îi rostești numele, 'vibrează' toată istoria clasamentelor sportive! Prezența ei la Paris, de la purtarea flăcării olimpice și până la susținerea necondiționată a delegației României, cu spiritul ei fabulos, dă multă 'greutate' numelui României!

CITEȘTE ȘI Nadia Comăneci explică de ce a pierdut Ana-Maria Bărbosu medalia de bronz la sol, în favoarea americancei Jordan Chiles

Un ambasador unic în lume! În centrul imaginii este Roxana Mărăcineanu, româncă naturalizată în Franța, fostă înotătoare la proba spate. Ea a câștigat medalia de argint în proba de 200 m spate la Jocurile Olimpice de vară din 2000 din Sydney, Australia, a doua clasată după Diana Mocanu. De menționat că este fost ministru al sporturilor în Franța!”, a transmis Lipă, pe pagina sa de Facebook.

Clasamentul finalei la bârnă

1. Alice D'Amato (Italia), 14.366

2. Yaqin Zhou (China), 14.100

3. Manila Esposito (Italia), 14.000

4. Rebeca Andrade (Brazilia), 13.933

5. Simone Biles (SUA), 13.100

6. Sunisa Lee (SUA), 13.100

7. Julia Soares (Brazilia), 12.333

8. Sabrina Maneca Voinea (România), 11.733

Clasamentul finalei feminine la sol

1. Rebeca Andrade (Brazilia), 14.166

2. Simone Biles (SUA), 14.133

3. Jordan Chiles (SUA), 13.766

4. Ana-Maria Bărbosu (România), 13.700

5. Sabrina Maneca-Voinea (România), 13.700

6. Alice D'Amato (Italia), 13.600

7. Rina Kishi (Japonia), 13.166

8. Yushan Ou (China), 13.000

9. Manila Esposito (Italia), 12.133

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel