Gimnastică Elisabeta Lipă e sigură că medalia olimpică la gimnastică va fi recuperată de România. „Nu am să pot uita toată viața mea imaginea Anei Bărbosu...”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Multipla campioană a României le susține pe gimnastele Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea, după controversa de la Jocurile Olimpice de la Paris.



Elisabeta Lipă: „Îmi pare rău că sportivele la o vârstă atât de fragedă trebuie să trăiască asemenea nedreptăți”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, miercuri, la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”, că fiecare reprezentant al sportului românesc va face tot posibilul ca țara noastră să intre în posesia medaliei de bronz din finala de la sol a concursului de gimnastică artistică de la Paris, pierdută în urma unei contestații a delegației Statelor Unite ale Americii.

„Toată viața mea ca sportivă am fost alături de gimnastică. Canotajul cu gimnastica au stat întotdeauna împreună și când vezi un prieten în suferință simți nevoia să-i întinzi o mână. Eu nu am să pot uita toată viața mea imaginea Anei Bărbosu când pe tabelă a apărut România pe locul trei, ea era cu steagul în mână, și dintr-o dată a coborât pe locul patru...

Nu pot uita agitația și starea Cameliei Voinea (n.r. - mama și antrenoarea Sabrinei Voinea) știind că Sabrina a făcut un exercițiu aproape perfect și totuși i s-a făcut o mare nedreptate. Dar toată suflarea românească și cei care pot lua decizii nu vor sta deoparte și vor face tot ce e posibil omenește ca să intre în posesia acestei medalii. Îmi pare rău că sportivele la o vârstă atât de fragedă trebuie să trăiască asemenea nedreptăți, dar ele le întăresc și le pregătesc pentru următoarele Jocuri Olimpice”, a afirmat ea.

Elisabeta Lipă le-a îmbrățișat și le-a încurajat pe gimnastele Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea: „Sabrina, ai grijă de mama, pentru că în mod sigur ediția de la Los Angeles va fi cu totul altfel pentru tine. Ana, să fii puternică pentru că tot ce nu te doboară, te întărește. Ai pierdut o luptă, nu ai pierdut războiul. Până la urmă, nu este la îndemâna oricui să fii pe locul patru, pe locul cinci, pentru că acolo sunteți printre cei mai buni din lume și toți vor să urce pe podium. Eu știu că voi sunteți bune și mă mândresc cu voi”, a mai spus Lipă.

Nadia Comăneci luptă pentru dreptatea gimnastelor române

Președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu, a menționat că Nadia Comăneci, multiplă campioană olimpică și președintă de onoare a Federației Române de Gimnastică, a pus o presiune „fantastică” pe reprezentanții Federației Internaționale pentru corectarea notelor din finala de la sol.

„În ceea ce privește gimnastica, suntem foarte mândri de modul în care sportivele au concurat. Lupta continuă și vă rugăm să aveți încredere în noi, în toți cei care acum trebuie să-și facă datoria în afara sălii de competiții. Iar noi toți lucrăm, inclusiv Nadia Comăneci, care a pus o presiune fantastică pe Federația Internațională de Gimnastică pentru ca nota sportivelor noastre să fie cea meritată.

După 12 ani, România a ajuns în primele opt echipe în finală și sportivele noastre au concurat de la egal la egal cu cele mai mari gimnaste ale lumii, iar asta nu e puțin lucru, felicitări”, a menționat el, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel