Superliga Romaniei Eliminarea din meciul cu Oţelul, decisivă pentru schimbarea lui Bogdan Andone de la FC Botoşani. "Fără antrenor pe margine e foarte complicat"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Bogdan Andone a fost demis de la FC Botoşani după doar două etape, iar în locul său a fost instalat ca "principal" Liviu Ciubotariu. Eliminarea din meciul cu Oţelul Galaţi şi suspendarea de 4 etape primită după au fost decisive în hotărârea luată de acţionariatul clubului. 



În minutul 84 al partidei cu Oțelul Galați, din prima etapă a noului sezon al Superligii, la scorul de 3-2 pentru gălățeni, Bogdan Andone s-a enervat după ce arbitrul nu a acordat o lovitură liberă pentru FC Botoșani la marginea careului.

Inițial, acesta s-a răstit la arbitrul asistent și a fost avertizat cu cartonaș galben, însă ulterior lucrurile au escaladat și a început să îl înjure pe centralul Cristian Moldoveanu, motiv pentru care a fost eliminat. Bogdan Andone nu s-a lăsat dus ușor și a continuat să țipe și să îl înjure pe arbitru. 

Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, l-a avertizat pe Andone că „are o măsură, până la o limită”, după ieșirea nervoasă din primul meci al sezonului, înainte ca zvonurile privind cooptarea unui înlocuitor să apară, în persoana lui Liviu Ciubotariu.

Petru Parfenov, unul dintre acţionarii clubului, a explicat la emisiunea Dialog Deschis, de la Tele M Botoşani, de ce s-a luat această decizie la echipă după doar două etape. 

FC Botoşani a pierdut ambele meciuri din startul sezonului, 2-3 cu Oţelul Galaţi şi 0-1 cu Poli Iaşi. 

"Este o stare de neîncredere la echipă, un climat ostil un pic, prin gestul pe care l-a făcut Andone la meciul cu Oţelul. A contat şi rezultatul, pentru că eram pe val, conduceam şi a venit acel gest, oarecum repetat. 

Dacă la meciul cu Dinamo am zis că a fost o ieşire, că e prima dată, acum parcă a fost cerută. Primeşti un galben, arbitrul oricum nu schimbă decizia şi mai ceri un galben ca să îţi dea roşu, apoi mai şi întârzii ieşirea de pe teren. Ne-a avertizat arbitrul că dacă nu iese în 3 minute de pe teren, întrerupe meciul cu repercursiunile care puteau urma. Au fost nişte discuţii, iar când lucrurile nu merg trebuie să cauţi soluţii. 

Până la urmă, nici fault nu a fost, pentru că a fost un luft. Şi tu ce faci? Echipa a rămas fără antrenor pentru patru etape. Fără antrenor pe margine este complicat", a declarat Petru Parfenov.

Acesta mai spune că FC Botoşani a vrut să continue cu Bogdan Andone, în ciuda înfrângerilor din primele 2 etape, "dar după evenimentele din ultimele zile, a fost alt om. O schimbare la faţă de 180 de grade". 

Liviu Ciubotariu, noul antrenor al botoşănenilor 

Liviu Ciobotariu a fost numit, joi, în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal FC Botoşani, a anunţat clubul pe site-ul său oficial.

În vârstă de 53 de ani, Liviu Ciobotariu le-a mai pregătit în ţară pe FC Naţional, CS Otopeni, Pandurii Tg. Jiu, CF Brăila, Dinamo II, Dinamo, CSM Iaşi, FC Vaslui, FC Botoşani, FC Hermannstadt, FC Voluntari şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, formaţie cu care şi-a trecut în palmares Supercupa României în ediţia 2023-2024. În străinătate, Liviu Ciobotariu le-a antrenat pe Al-Faisaly, Al-Tai şi naţionala Libanului.

Ciobotariu revine la FC Botoşani, formaţie pe care a mai pregătit-o în sezonul 2018-2019. Atunci, în cele 25 de meciuri cu Ciobotariu pe bancă, "roş-alb-albaştrii" au obţinut 14 victorii, au terminat nedecis în patru confruntări şi au cedat în şapte jocuri.

Ca jucător, Liviu Ciobotariu a evoluat pentru naţionala României în 32 de partide, marcând şi trei goluri şi a făcut parte din lotul care a participat la Cupa Mondială din 1998 din Franţa. La nivel de cluburi, Liviu Ciobotariu a jucat în ţară pentru FC Naţional, Pandurii Tg. Jiu şi Dinamo, iar în străinătate pentru Standard Liege, RAEC Mons şi Royal Antwerp.

FC Botoşani anunţase joi încheierea colaborării cu antrenorul Bogdan Andone, cel care a reuşit în sezonul precedent salvarea de la retrogradare a formaţiei moldovene, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel