Liga Campionilor Elias Charalambous, optimist înainte de returul cu Maccabi Tel Aviv: „Vom fi mai buni de la meci la meci”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

FCSB și echipa israeliană Maccabi Tel Aviv au încheiat la egalitate, 1-1, marți seara, pe Stadionul „Steaua” din București, în prima manșă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor.



„Calificarea va fi decisă de mici detalii”

Antrenorul celor de la FCSB, Elias Charalambous, a declarat, marți seara, în conferința de presă de după meci, că este mulțumit de evoluția elevilor săi, chiar dacă partida trebuia să se încheie cu o victorie a „roș-albaștrilor”.

„Sunt foarte mulțumit de evoluția echipei de azi, jucătorii au respectat planul tactic. Dacă o echipă trebuia să învingă azi, aceea este FCSB. Am avut multe ocazii de a înscrie, în timp ce oaspeții au marcat în urma singurei noastre greșeli.

Dar ăsta este fotbalul. Dacă ar trebui să aleg cel mai bun jucător al celor de la Maccabi l-aș alege pe portar. Acest lucru spune multe. El și-a salvat echipa de nenumărate ori, și-a arătat calitatea. Nu e ușor să îți creezi atâtea ocazii la acest nivel câte am avut noi azi”, a explicat el.

„Am avut șapte-opt ocazii clare azi și dacă eram puțin norocoși puteam câștiga acest meci. Dar consider că și dacă noi câștigam azi, calificarea nu era jucată. Această dublă se va decide săptămâna viitoare în Ungaria. Dacă s-ar fi jucat returul la Tel Aviv cu siguranță pentru noi ar fi fost și mai greu. Acum șansele sunt 50-50%. Calificarea va fi decisă de mici detalii. Pentru a merge mai departe trebuie să jucăm chiar mai bine decât am făcut-o azi”, a adăugat tehnicianul cipriot.

„Returul va fi mult mai greu”

Charalambous este de părere că formația sa a arătat în acest meci că a progresat ca joc: „Echipa a arătat astăzi că a progresat și cred că vom fi mai buni de la meci la meci. Returul va fi mult mai greu. Maccabi este o echipă foarte bună, dacă îi oferi spații libere îți poate crea probleme. Mergem acolo săptămâna viitoare știind ca ne va fi dificil și vom da totul pentru a ne califica mai departe”, a mai spus el.

Echipa FCSB în meciul cu Maccabi Tel Aviv

În cazul în care va trece de Maccabi Tel Aviv, FCSB va da în turul al treilea preliminar peste învingătoarea dintre Shamrock Rovers FC (Irlanda) și Sparta Praga (Cehia). Campioana României ar juca prima manșă în deplasare, pe 6 sau 7 august, iar revanșa ar avea loc la București, pe 13 august.

Manșa secundă în fața celor de la Maccabi, din deplasare, este programată pe 31 iulie, de la ora 21:00, la Budapesta.

Dacă va fi eliminată de israelieni, FCSB va juca în turul al treilea preliminar din Europa League cu învinsa dintre FK Panevezys (Lituania) și Jagiellonia Bialystok (Polonia). Jagiellonia a câștigat cu 4-0 în Lituania. Campioana României ar juca prima manșă în deplasare, pe 8 august, iar manșa secundă la București, pe 15 august, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel