Tenis Elena Rybakina și Coco Gauff, campioane la Brisbane și Auckland

Data publicării:
Freepik
Freepik

Elena Rybakina și Coco Gauff sunt primele campioane ale sezonului de tenis.



Kazaka Elena Rybakina (locul 4 WTA) s-a impus în fața jucătoarei Aryna Sabalenka ( Belarus, locul 2 WTA) în finala turneului WTA 500 de la Brisbane (Australia), cu scorul de 6-0, 6-3. 

Victoria obținută în fața fostului lider mondial a fost una clară, după numai 70 de minute de joc, fiind a patra victorie pe care a obținut-o în confruntările cu Sabalenka, a treia în două seturi și prima în care a avut set câștigat la 0.

Pentru Rybakina acesta este al șaselea titlu WTA și primul din categoria WTA 500, iar la performanțele primei săptămâni din actualul sezon, kazaka poate să bifeze faptul că nu a cedat niciun set în meciurile disputate la Brisbane.

Coco Gauff, campioană la Auckland

Tot în această dimineață a avut loc finala turneului WTA 250 de la Auckland (Noua Zeelandă), unde jucătoarea din SUA, Coco Gauff (locul 3 WTA) a câștigat în fața Elinei Svitolina (Ucraina, locul 25 WTA), în trei seturi, scor 6-7 (4), 6-3, 6-3, după mai bine de două ore și jumătate de joc.

După primele două seturi, în care fiecare a dominat, setul decisiv a avut un joc mai echilibrat, cele două și-au împărțit game-urile până la 3-3, ca apoi americanca să facă trei game-uri consecutive și să își adjudece primul trofeu din 2024, chiar de la prima competiție din sezon. 

Citește și: E dovedit! Tenisul, la fel de bun pentru creier ca șahul

Sonia Baciu | Categorie: Tenis





DC Media Group Audience
pixel