Echipa nationala „El în sufletul lui e un copil”. „Tricolorul” care l-a emoționat pe Sorin Cârțu

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

„Tricolorii” au reușit să învingă Lituania, scor 3-1, în ciuda faptului că au fost surclasați de adversari în prima repriză a meciului.



Alexandru Mitriță a revenit la echipa națională, reușind să înscrie ultimul gol al partidei România - Lituania (3-1). După ce a marcat, jucătorul Universității Craiova s-a îndreptat către selecționerul Mircea Lucescu, îmbrățișându-l strâns pe acesta, drept mulțumire pentru încrederea acordată.

Mitriță nu a fost convocat în lotul fostului selecționer al naționalei României, Edi Iordănescu, în ciuda evoluției foarte bune din Superliga. Motivul ar fi legat de comportamentul fotbalistului.

„Și mie mi s-a părut emoționant momentul îmbrățișării dintre Mitriță și Lucescu”

„Și mie mi s-a părut emoționant momentul îmbrățișării dintre Mitriță și Lucescu. Denotă că Alex și-a dat seama cine l-a ajutat foarte mult în situația asta și cât de mult a contat venirea lui nea Mircea la națională pentru a reînnoda mariajul ăsta între el și echipa națională.

Într-un fel, a fost un gest de mulțumire și chiar de bun-simț. Îl știam un tip sentimental, dar parcă a depășit… Și pe mine m-a surprins atitudinea asta a lui și gestul pe care l-a făcut. El în sufletul lui e un copil și aseară a dovedit cel mai bine.

L-a mișcat și pe el gestul pe care l-a făcut nea Mircea chemându-l la națională, plus situația asta că a marcat. Cred că este unul dintre golurile pe care și le-a dorit cel mai mult. A fost și bucuros, și mulțumit, și satisfăcut.

Situația pe care au avut-o acolo la faza respectivă, amândoi (n.r. – Mitriță și Alibec) au jucat exact cum trebuie o astfel de superioritate. E important să aduci adversarul într-o poziție ca să ai șanse maxime de finalizare și asta e de doi contra unu. Ei au exploatat foarte bine. Au judecat impecabil acel avantaj de doi la unu.

Mi-a plăcut colaborarea lor. Nu a existat un moment de individualism din partea nimănui. Mitriță când i-a dat pasa lui Alibec, i-a dat-o chiar pentru a finaliza la el, dar până la urmă i s-a întors. Idealul, când dai o pasă, este să scoți adversarul și asta au făcut ei, a spus Sorin Cârțu, potrivit Fanatik.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel