Superliga Romaniei Eduard Pap, săgeţi către strategia de transferuri a celor de la Oţelul Galaţi? "Eram doi români în teren, restul străini. Mi se pare exagerat"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Eduard Pap a părăsit-o pe Oţelul Galaţi în această vară şi a semnat cu FC Botoşani, echipă de la care se transfera vara trecută. 



"Am plecat în Ungaria, la Gyor. Mi s-a părut o provocare interesantă, care nu a fost chiar aşa cum mi-am dorit eu să fie. De aia am decis să plec în iarnă. Nu am putut să obţin cetăţenia, au fost probleme şi cu legile lor, cu juniorii. Nu am acceptat doar să stau pe acolo, nu sunt genul care să stau doar pentru bani. Am ales să plec în iarnă. M-am dus la Oţelul, unde am avut o jumătate de an foarte bună, cu rezultate peste măsura echipei de acolo. Cred că nimeni nu se aştepta la aşa ceva, locul 8, finala Cupei României pe care am pierdut-o din păcate, şi o mini finală pentru Conference League. Dacă luam şi finala Cupei României, puteam spune că era o performanţă foarte mare. Dar este istorie, nu îmi place să trăiesc în trecut. 

Eu sunt profesionist, oriunde sunt dau totul, oamenii care mă cunosc ştiu asta. Îmi pare rău că Botoşaniul a ajuns în situaţia aia. A fost cel mai greu meci pe care l-am jucat, colegi, prieteni, în teren şi pe bancă. Ştiam că depinde salvarea lor directă de meciul acela, dar sunt 100% profesionist, nu puteam face altceva decât să dau totul din mine pe teren", a declarat Eduard Pap pentru site-ul oficial. 

Eduard Pap a semnat cu Oţelul pentru că nu s-a putut transfera la FC Botoşani 

"Am fost foarte aproape să revin în iarnă la FC Botoşani, chiar îmi doream, dar atunci nu s-a putut. Nu mi-a fost uşor, am petrecut foarte mulţi ani aici, ani frumoşi, cu rezultate frumoase. E foarte greu să vezi că echipa ta se chinuie. Mai ales că în prima parte a sezonului au avut o singură victorie. A venit domnul Bogdan Andone, care a făcut minuni, pot să zic. Cu tot staff-ul, cu conducerea de aici, de la Botoşani. Pot doar să îi felicit că s-au salvat de la retrogradare şi că, astfel, am revenit şi eu aici", a mai spus portarul. 

Eduard Pap a plecat de la Oţelul pentru că nu s-a înţeles la contract

"Nu voi mai continua la Oțelul Galați, deoarece nu ne-am mai înțeles la contract. Îi mulțumesc frumos lui Dorinel Munteanu pentru încrederea acordată, dar din păcate acum ne-am despărțit.

Chiar dacă mă aflu în vacanță, totuși am unele discuții cu alte formații și este adevărat că există și posibilitatea să revin la FC Botoșani. Totuși, nu este nimic sigur și nu vă pot spune unde voi juca până când acest lucru nu se va concretiza și prin semnarea unui contract. De la Oțelul am plecat cu regretul că nu am câștigat Cupa României și simt că noi am fi putut să ajungem și în play-off. 

Iar în finala Cupei României eu am încercat să fac tot ce a depins de mine la loviturile de la 11 metri, dar din păcate nu joc eu singur. Îmi pare tare rău că am pierdut acea finală”, declara Pap la finalul sezonului. 

Critică strategia Oţelului? "Mi se pare exagerat!"

"Mă bucur foarte mult că începe să se implementeze chestia asta cu 5 jucători români în teren, pentru că trebuie să ne protejăm jucătorii. Ungaria asta face, şi e fantastic, se vede, uitaţi ce jucători au, în ce campionate puternice. Cred că lucrul ăsta trebuie implementat şi la noi, cred că trebuie să avem grijă de jucătorii noştri încă din academii, de la juniori, să îi formăm. 

Cred că vin prea mulţi străini care, din păcate, nu sunt peste valoarea jucătorilor români. Să nu mă înţeleagă cineva greşit că am ceva cu străinii, dar uitaţi, la Oţelul jucam doi români în teren şi 9-10 străini. Mulţi străini. 8-9 străini erau tot timpul în echipă. Mi se pare exagerat!", a mai completat Eduard Pap. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel