Fotbal international Ednaldo Rodrigues redevine preşedintele Federaţiei Braziliene de Fotbal, în urma unei decizii judecătoreşti

Data publicării:
Fotografie de la Sora Shimazaki, Pexels
Fotografie de la Sora Shimazaki, Pexels

Curtea Supremă a Braziliei a decis repunerea în funcţia de preşedinte al Federaţiei a lui Ednaldo Rodrigues. 



Un judecător de la Curtea Supremă a Braziliei a ordonat joi reinstalarea lui Ednaldo Rodrigues în funcţia de preşedinte al Confederaţiei braziliene de fotbal (CBF), deschizând un nou capitol în scandalul care zguduie fotbalul brazilian, transmite AFP.

Hotărârea preliminară a judecătorului Gilmar Mendes anulează o decizie prealabilă care l-a revocat din funcţie pe primul preşedinte de culoare al Confederaţiei braziliene de fotbal.

Suspend prin prezenta efectele hotărârii pronunţate de Curtea de Justiţie din Rio de Janeiro şi dispun repunerea imediată în funcţiile sale a conducerii alese de adunarea generală a CBF din 23 martie 2022, a scris judecătorul Mendes în hotărâre, care acum trebuie să treacă de şedinţă plenară a celor 11 membri ai Curţii Supreme.

Acea decizie în primă instanţă, pronunţată pe 7 decembrie, a provocat un haos în rândul autorităţilor fotbalistice braziliene, la care se adaugă rezultatele sportive slabe ale echipei naţionale şi încercarea eşuată de a-l aduce pe Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, la cârma Selecao.

Decizia instanţei de la Rio a invalidat un acord anterior dintre CBF şi Parchetul din Rio, datând din martie 2022, care a permis alegerea lui Ednaldo Rodrigues în fruntea federaţiei până în 2026. Dar, FIFA şi Confederaţia Sud-Americană de Fotbal (CONMEBOL) nu au privit favorabil această decizie judecătorească.

O sursă de la CONMEBOL a indicat în ziua de Crăciun că organismul mondial şi Confederaţia sud-americană nu vor tolera nicio ingerinţă a statului în conducerea federaţiilor şi că nu vor ezita să suspende Brazilia dacă Rodrigues nu va fi repus în funcţiile sale, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel