Echipa nationala Edi Iordănescu, răspuns la întrebarea DC Sport. Mesajul selecţionerului pentru suporteri înainte de EURO 2024

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

România a câştigat grupa I de calificare, cu 22 de puncte, lucru care înseamnă repartizarea în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024. 



L-am întrebat pe selecţioner dacă există vreun adversar pe care ar dori să îl evite la tragerea la sorţi care va avea loc pe 2 decembrie, în Germania. Iată ce a răspuns Edi Iordănescu la întrebarea DC Sport. 

"Nu îmi doresc niciun adversar să îl avem şi nici să îl evităm. Trebuie să ne bucurăm de acest parcurs, să ne pregătim cât mai bine pentru EURO. Acolo vor fi echipe de nivel extrem de ridicat şi trebuie să facem o impresie bună şi acolo şi am încredere că o putem face. Nu în ultimul rând, îmi doresc ca la EURO românii, suporterii echipei naţionale, să vină în număr cât mai mare, să creadă în această echipă. Această echipă a arătat ce poate, românii au răspuns, au venit la stadion în număr incredibil de mare, sunt sigur că milioane au fost în faţa televizoarelor. Trebuie să înţelegem că împreună suntem mai puternici. 

Trebuie să fim mai toleranţi unii cu alţii, şi atunci când lucrăm împreună, cu siguranţă putem produce lucruri deosebite. Echipa naţională a României poate face lucruri frumoase la EURO, aşadar veniţi alături de aceşti băieţi", a declarat Edi Iordănescu. 

Youtube video image

Care este obiectivul României la EURO 2024

"Obiectivul meu imediat este să mă odihnesc. Am nevoie de odihnă. Am nevoie să fiu aproape de familie, după care obiectivul este pregătirea cât mai atentă a acestui turneu final. Mai multe detalii vom putea da după tragerea la sorţi, când vom cunoaşte adversarii. Echipa poate să treacă la următorul nivel, şi avem nevoie să creştem încă un nivel. Provocări cum am avut în această campanie vom mai avea. Trebuie ca toată lumea să aibă încredere în acest grup şi să înţeleagă că vor fi şi momente mai puţin fericite. Dar suntem neînvinşi de atât timp, iar astăzi am reuşit să câştigăm în faţa unui adversar foarte puternic din punct de vedere individual. Am avut băieţi noi, cu energie nouă. Aveam nevoie de energie nouă, după consumul mare din Ungaria. A fost un consum mare atât emoţional, cât şi fizic. 

Vom vedea ce am făcut bine şi mai puţin bine, pentru că sunt lucruri care pot suferi îmbunătăţiri, dar cred că am pus o bază solidă, organizarea de joc, spiritul, faptul că avem cea mai bună defensivă", a mai declarat selecţionerul. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel