Echipa nationala Edi Iordănescu rămâne optimist înainte de meciul cu slovacii: „Am încredere totală în grup”. Ce spune selecționerul belgienilor

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul român a declarat că meciul cu slovacii reprezintă o provocare pentru „tricolori” din punct de vedere fizic, în condițiile în care adversarii vor avea o zi în plus pentru recuperare.



Selecționerul naționalei României, Edi Iordănescu, a declarat, sâmbătă seara, în conferința de presă de după înfrângerea cu Belgia, scor 2-0, că formația sa are capacitatea să se ridice și să scrie istorie.

Iordănescu: „Avem capacitatea să ne ridicăm”

„Situația în grupă este foarte complicată. E cea mai complicată grupă. E primul moment când ne vom uita și la rezultate pentru că până acum ne-am uitat doar la jocul nostru. Eu vreau însă să reamintesc faptul că echipa asta a fost doi ani neînvinsă, iar azi a învins-o o forță a Europei. Dar avem capacitatea să ne ridicăm pentru că am făcut-o de prea multe ori ca să nu o facem și peste patru-cinci zile.

Referitor la limitele noastre, noi încercăm mereu să ne autodepășim. Am încredere totală în grup și sunt sigur că acesta are capacitatea să facă un joc bun în ultimul meci și să scriem istorie pentru România. Suntem în grafic, chiar dacă suntem triști”, a afirmat tehnicianul.

Iordănescu a menționat că lucrul cel mai important în acest moment este recuperarea jucătorilor.

„Va fi o provocare să ne recuperăm pentru că avem o zi în minus față de slovaci. Deci e nevoie de recuperare, pentru că fără efort e foarte greu la nivelul acesta. După care vom juca pentru a ne califica. Tot ce va cere jocul vom încerca să reacționăm, cum am făcut și azi. Pentru că jucătorii pe care i-am introdus au fost exclusiv de profil ofensiv pentru a reintra în joc. Din păcate nu ne-a ieșit”, a mai precizat selecționerul.

Tedesco: „Știam cum o să joace”

Pe de altă parte, selecționerul echipei Belgiei, Domenico Tedesco, s-a declarat „ușurat” de faptul că formația pe care o pregătește a reușit să câștige duelul de sâmbătă seară.

„Sunt foarte ușurat că am câștigat meciul, era foarte important să obținem cele trei puncte și e drept că am ratat câteva ocazii. Ar fi fost mult mai bine dacă tranșam meciul mai devreme, a declarat Tedesco la final, citat de site-ul UEFA.

Am jucat cu aceeași structură ca în meciul cu Slovacia. Tielemans a evoluat fantastic, ca toți ceilalți. Suntem fericiți că am luat aceste trei puncte și vom vedea ce ne va aduce următorul meci.

Am făcut presing avansat, am încercat să recuperăm minge cât mai sus. România încearcă să controleze jocul, nu a fost ușor contra lor, dar mentalitatea noastră a fost bună”, a subliniat Tedesco.

De asemenea, selecționerul „Diavolilor roșii” s-a arătat nemulțumit de numeroasele ratări din meci: „Este păcat (că au fost multe ratări, n. red.). Cred că puteam marca trei, patru sau cinci goluri în această seară. A fost grozav că am putut crea astfel de ocazii și trebuie să avem răbdare.

Știam cum o să joace, în 4-1-4-1. știam cum se apără. Am decis să să joc cu jucătorii care pot contracara asta. Am suferit uneori, dar acesta este fotbalul.”, a mai spus Tedesco.

Naționala României a fost învinsă de selecționata Belgiei cu scorul de 2-0, sâmbătă seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa E a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Cu acest rezultat și după victoria Ucrainei în fața Slovaciei (2-1), toate cele trei echipe din grupă au câte trei puncte și totul se va decide în ultima etapă, pe 26 iunie, când vor avea loc meciurile Slovacia - România (Frankfurt, 19:00) și Ucraina - Belgia (Stuttgart, 19:00). România este încă lider, cu 3-2 la golaveraj (urmată de Belgia, cu 2-1), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel