UEFA Euro 2024 Edi Iordănescu, lăudat înainte de România - Belgia la EURO 2024. "Este cel mai bine pregătit antrenor"

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

România a uimit pe toată lumea la EURO 2024 după ce a învins Ucraina cu 3-0 în meciul de debut. Edi Iordănescu este lăudat acum de toată lumea. 



"Selecţionerul este cel mai bine pregătit antrenor pe care l-am avut până acum. Pentru că este obsedat de tot ce se întâmplă în fotbal, de antrenamente, de analiză, de adversari şi am văzut toţi că nu a greşit niciodată. Cel puţin în calificări am văzut că tot ceea ce ne-a spus a avut dreptate. Şi cred că are un foarte mare merit în calificarea echipei naţionale. A avut încredere în noi din prima zi", a spus mijlocaşul Marius Marin. 

"Drumul până la turneul final a fost unul lung, am muncit zi de zi pentru a ajunge aici cu naţionala. Şi pot să spun că este cea mai mare mândrie pentru mine, cea mai mare experienţă, pentru că la un astfel de turneu final te întâlneşti cu cele mai bune echipe din Europa şi, bineînţeles, cu cei mai buni jucători. Acum trebuie să confirmăm ca echipă, pentru că individual nu putem face nimic. Pentru că degeaba eşti tu bine la nivel individual dacă echipa nu iese din grupă", a precizat mijlocaşul.

Marin a dat probe la Wurzburg



Marius Marin se pregăteşte cu echipa naţională în cantonamentul din Germania la Wurzburg, pe acelaşi teren pe care în urmă cu 10 ani susţinea probe de joc timp de o lună. Atunci, el avea 16 neîmpliniţi.

"Am venit aici să dau probe, echipa din Wurzburg era în Liga a III-a atunci. Mi s-a oferit locul în echipă, dar atunci clubul avea o politică diferită, adică trebuia să şi lucrez. Şi am decis cu familia mea să mă întorc în ţară, pentru că visul meu era să joc fotbal, nu să lucrez. Şi uite că a trecut atâta timp şi mă regăsesc tot aici, dar cu echipa naţională. E un pas foarte mare pentru mine. Mă uit în spate şi văd tot parcursul meu şi toată munca depusă de mine şi familia mea şi am numai amintiri şi momente de bucurie", a explicat mijlocaşul.

Marius Marin, Toni Kroos de România la meciul cu Ucraina 

Mai puţin vizibil din punct de vedere al reuşitelor pe teren, Marius Marin a fost motorul echipei naţionale în acest meci. O arată statisticile. Cel care a scos în evidenţă acest lucru a fost Ciprian Marica. 

"Pe lângă cei care au marcat, aş vrea să vă spun de un jucător care s-a văzut mai puţin, nu a fost atât de mult în evidenţă. Este Marius Marin, are 94% acurateţea paselor. Acest mijlocaş în faţa apărării s-a descurcat excelent, a fost omul care a ţinut echilibrul de multe ori, mai ales când erau spaţii lăsate libere de Răzvan Marin, care urca. A făcut un travaliu fantastic", a declarat Ciprian Marica la ProTV. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel