Superliga Romaniei Echipele din playoff se roagă ca Oţelul şi Corvinul să nu primească licenţă de cupe europene. Care e motivul

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Oţelul Galaţi şi Corvinul Hunedoara îşi vor disputa finala Cupei României, iar câştigătoarea ar trebui să joace în preliminariile Europa League. Ambele echipe au depus dosarul de licenţiere, însă decizia vine abia la finalul lunii aprilie. De altfel, de acest răspuns depind şi ocupantele primelor trei locuri din playoff.



Singura care e sigură de competiţia europeană în care va juca este ocupanta locului 1. FCSB, aproape campioană, va juca în preliminariile Ligii Campionilor, indiferent de situaţia din Cupa României. Pentru ocupantele locurilor 2 şi 3, însă, competiţia europeană în care vor juca depinde de licenţa europeană a celor de la Oţelul Galaţi şi Corvinul Hunedoara. 

Marius Şumudică, prezent în studioul Fanatik, a spus cum stau lucrurile în cazul în care Oţelul Galaţi şi Corvinul Hunedoara nu primesc licenţa pentru cupele europene. 

"M-am interesat de asta. Corvinul Hunedoara va juca finala Cupei cu Oţelul Galaţi. Am înţeles că Oţelul a depus actele pentru a primi licenţa de Europa. Există două tipuri de licenţe. Licenţa pentru viitoarea ediţie de campionat presupune să ai toate datoriile plătite până la 31 decembrie anul trecut. Când doreşti să îţi iei licenţă UEFA, care e altceva, trebuie să ai toate datoriile plătite până la 31 martie. Am înţeles că Oţelul a trimis toate documentele necesare pentru a primi această licenţă. Undeva în jurul datei de 26-27 aprilie se va da decizia, toată lumea va şti dacă va avea dreptul să joace. 

Corvinul e într-o situaţie specială. Nimeni nu se aştepta ca o echipă din divizia secundă să ajungă aici, iar UEFA va lua în calcul asta. Dacă va câştiga Cupa, UEFA le va da voie să joace în Europa League.

În cazul în care cele două echipe nu vor avea licenţă de la UEFA, atunci locul 2 va merge în Europa League, locul 3 va merge direct în Conference League, iar locul 4 va da baraj de Conference League cu câştigătoarea barajului din playout, dintre locurile 7 şi 8.

În primă fază, echipele din Liga 1 se rugau să ia Voluntari cupa, că nu avea licenţă. Acum se roagă ca echipa care va câştiga Cupa să nu aibă licenţa. 

Dacă ambele vor avea licenţă, şi Oţelul şi Corvinul, atunci dispare un loc din campionat. Locul 1 va merge în Liga Campionilor, locul 2 în Conference League, iar locul 3 va da baraj pentru Conference League. Dacă nu ia niciuna licenţă, merge locul 4 la baraj, dar atenţie, locul 2 joacă în Europa League. E diferenţă mare", a declarat Marius Şumudică. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel