Jocurile Olimpice Ebru Bolat, pe locul 28 în prima cursă de la concursul de yachting la JO2024

Data publicării:
Facebook Ebru Bolat
Facebook Ebru Bolat

Navigatoarea Ebru Bolat a debutat la JO2024, de la Paris, şi s-a clasat pe locul 28 în prima cursă. 



Navigatoarea română Ebru Bolat s-a clasat pe locul 28 în prima cursă din proba de dinghy, joi, la Marsilia, în cadrul Jocurilor Olimpice 2024.

Ebru Bolat a încheiat cursa la 2 min 15 sec de învingătoare, franţuzoaica Louise Cervera (41 min 32 sec), primind astfel 28 de puncte de cursă (corespunzătoare locului ocupat). La start au fost prezente 43 de concurente.

Cursa a doua, programată tot joi, a fost amânată din cauza vântului puternic.

Proba feminină de dinghy programează zece curse, după care primele zece clasate se vor califica în cursa pentru medalii.

Ebru Bolat este prima navigatoare care reprezintă România la Jocurile Olimpice, după ce am mai avut reprezentanţi, exclusiv la masculin, la JO 1980 şi JO 1996, scrie Agerpres.

Ebru Bolat şi-a îndeplinit visul, reprezintă România la Olimpiadă

Ebru Bolat are în palmares titluri europene, dar şi o clasare pe locul 2 la mondiale. De asemenea, este în top 50 mondial la yachting. 

"În trecut, am obținut titlul de campioană europeană la clasele Zoom8 și Optimist, precum și locul de vicecampionă mondială la Zoom8. Anul 2015 m-a adus pe locul 2 la Campionatul European Zoom8 și pe locul 5 la Campionatul Mondial. În 2016, am ocupat locul 6 la Campionatul European de Tineret la clasa 29er.

În prezent, mă bucur de titlul de campioană națională la clasa Ilca 6 la fete senioare, o clasă olimpică, și mă aflu în top 50 mondial.

Yachtingul nu este încă foarte popular în România, dar îmi propun să schimb acest aspect. Îmi doresc să inspir cât mai mulți români să descopere acest sport și să îl iubească așa cum îl iubesc eu.

Lupta este strânsă, dar pasiunea și dedicarea mea pentru yachting sunt nesfârșite. Cu fiecare zi de antrenament și fiecare competiție, mă apropii mai mult de visul meu de a reprezenta țara la Jocurile Olimpice. Voi continua să lupt și să muncesc din greu pentru a face acest vis realitate, și sunt hotărâtă să arăt lumii cât de talentați suntem în yachting, noi România, la următoarea ediție a JO Paris 2024", transmite Ebru Bolat pe site-ul princesswarrior.eu.

"Nu-mi vine să cred că am câștigat și am obținut biletul olimpic. A fost un mare roller coaster, dar acum sunt extrem de fericită cu ce am realizat”, a declarat Ebru Bolat imediat ce a obţinut biletele pentru Paris. 

1000 de sportivi la yachting, un singur reprezentant la JO2024

România are 1000 de sportivi care practică yachtingul, însă doar Ebru Bolat a reuşit să se califice la Olimpiadă. Ea a mai fost aproape de visul olimpic şi în 2020, dar a ratat calificarea la ultima etapă, când i s-a defectat cârma bărcii. La acel moment, Ebru Bolat nu avea la competiţie şi un tehnician pentru întreţinerea echipamentului, din lipsă de fonduri. 

"Nu pot da vina doar pe cârmă. Calificarea se câștigă în mai multe curse, dar atunci a fost o cursă pe care o dominam autoritar”, a declarat sportiva la acea vreme. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel