Jocurile Olimpice Ebru Bolat, interviu după Jocurile Olimpice. Promisiunea făcută de navigatoare

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Ebru Bolat
EXCLUSIV
Facebook Ebru Bolat

Navigatoarea română Ebru Bolat s-a clasat pe locul 23 din 43 de participante în proba feminină de dinghy, după primele nouă curse, la Jocurile Olimpice 2024.



Ebru Bolat, care, în cursa a noua, a ocupat locul 24, a ratat calificarea în cursa pentru medalii. Cursa a zecea a fost anulată din cauza condiţiilor nefavorabile.

Proba feminină de dinghy a programat zece curse, după care primele zece clasate se califică în cursa pentru medalii.

Cea mai bună clasare a româncei a fost în cursa a patra (locul 5). Ultima navigatoare care a prins finala de zece a fost Sarah Douglas (Canada), cu 99 de puncte, în timp ce Ebru Bolat a totalizat 158.

Ebru Bolat este prima navigatoare care reprezintă România la Jocurile Olimpice, după ce am mai avut reprezentanţi la yachting, exclusiv la masculin, la JO 1980 şi JO 1996, scrie Agerpres.

Într-un interviu exclusiv pentru DCSport.ro, Ebru Bolat a explicat cum s-a apucat de Yachting, dar şi cum a fost experienţa de la Jocurile Olimpice. 

"M-am apucat împreună cu fratele meu mai mare și mi-a plăcut mult că, în sfârșit, îl băteam și eu la ceva. După aceea, el s-a ambiționat să nu mă lase să fiu mai bună, și nici eu pe el, așa că ne-am împins unul pe altul până când am devenit campioni naționali. Odată ce am devenit bună, am vrut mereu să fiu din ce în ce mai bună și m-am ambiționat să câștig și în afara țării, nu doar în țară. Sfatul meu pentru tineri este să încerce să-și depășească limitele, pentru că atunci când reușești, recompensa se simte mult mai meritată și motivația să continui crește", a declarat Ebru Bolat pentru DCSport.ro. 

Lipsa vântului, o problemă. Promisiunea lui Ebru Bolat



"La Paris am fost doar la deschidere. Proba mea s-a ținut în Marsilia. În concursul de la Marsilia am făcut mai multe greșeli de decizii luate, dar ca viteză și tehnică stăteam destul de bine. În general, totul a decurs frumos. Doar că, din păcate, nu am avut suficient vânt să terminăm cursele după program.

Locurile 21-25 erau la foarte puține puncte diferență între ele. Deci puteam să termin în oricare dintre ele. Am mers bine pe vânt tare, cu viteză foarte bună. Dar, în general, tindeam să pierd locuri pe vânt de purtător (de pupa/din spate) și, definitiv, trebuie să lucrez mai mult acolo", a mai spus Ebru Bolat.

Navigatoarea română a transmis şi o promisiune în vederea viitoarelor Jocuri Olimpice. "Ne vedem la Los Angeles", a încheiat Ebru Bolat. 

Ebru Bolat şi-a îndeplinit visul, a reprezentat România la Olimpiadă

Ebru Bolat are în palmares titluri europene, dar şi o clasare pe locul 2 la mondiale. De asemenea, este în top 50 mondial la yachting. 

"În trecut, am obținut titlul de campioană europeană la clasele Zoom8 și Optimist, precum și locul de vicecampionă mondială la Zoom8. Anul 2015 m-a adus pe locul 2 la Campionatul European Zoom8 și pe locul 5 la Campionatul Mondial. În 2016, am ocupat locul 6 la Campionatul European de Tineret la clasa 29er.

În prezent, mă bucur de titlul de campioană națională la clasa Ilca 6 la fete senioare, o clasă olimpică, și mă aflu în top 50 mondial.

Yachtingul nu este încă foarte popular în România, dar îmi propun să schimb acest aspect. Îmi doresc să inspir cât mai mulți români să descopere acest sport și să îl iubească așa cum îl iubesc eu.

Lupta este strânsă, dar pasiunea și dedicarea mea pentru yachting sunt nesfârșite. Cu fiecare zi de antrenament și fiecare competiție, mă apropii mai mult de visul meu de a reprezenta țara la Jocurile Olimpice. Voi continua să lupt și să muncesc din greu pentru a face acest vis realitate, și sunt hotărâtă să arăt lumii cât de talentați suntem în yachting, noi România, la următoarea ediție a JO Paris 2024", transmitea Ebru Bolat pe site-ul princesswarrior.eu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel