Superliga Romaniei E oficial! Pleacă de la FC Rapid după doi ani

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Clubul de fotbal FC Rapid a anunțat, pe rețelele sociale, despărțirea de un jucător.



Pa, Papeau! Jucătorul francez, transferat în liga secundă din Qatar

Jucătorul francez Papeau a părăsit clubul de fotbal FC Rapid, după mai bine de doi ani petrecuți în Giulești. Acesta va evolua în liga secundă de fotbal din Qatar, la echipa Al Markhiya. Papeau a jucat 66 de meciuri în tricoul alb-vișiniu, a înscris șapte goluri și a avut și alte opt pase de gol.

„Ne-am bucurat mai bine de doi ani de 'magia' lui Jay. Francezul va începe o nouă aventură în Qatar. Merci, Papi! Allez, Papeau, Allez!

Francezul, care ne-a încântat de atâtea ori prin stilul său, s-a transferat în Qatar, în liga secundă, la Al Markhiya. Îi urăm mult succes în noua sa aventură și îi mulțumim pentru momentele de magie oferite!

Bonne chance, Jay!”, au scris oficialii clubului de fotbal FC Rapid, despre despărțirea de Jayson Papeau.

Despre plecarea lui Papeau a vorbit și președintele clubului, Viorel Moldovan, zilele trecute. El a confirmat faptul că jucătorul va părăsi clubul rapidist, întrucât este în negocieri cu o echipă din Qatar: „Avem foarte mulți în zona mediană și vor pleca. Cel puțin doi vor pleca pentru a elibera locurile. Nu se pune problema să plece jucătorii care au venit în această vară. Papeau este ca și plecat în Qatar în Liga 2. Pleacă definitiv”, a declarat Viorel Moldovan la DigiSport.

700.000 de euro este cota de piață a lui Jayson Papeau, conform site-ului de specialitate transfermarkt.

Rapid achiziționează doi mijlocași

Clubul de fotbal FC Rapid a anunțat cooptarea a doi mijlocași în vârstă de 21 de ani, respectiv de 24 de ani.

Primul jucător cooptat de gruparea din Giulești este Dina Grameni, căpitanul celor de la Farul Constanța. În vârstă de 21 de ani, Grameni a semnat un contract valabil timp de trei ani, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, constănțenii având și procente dintr-o tranzacție ulterioară.

Cel poreclit „Dina” a început fotbalul la Academia lui Gheorghe Hagi, evoluând la seniori doar pentru Farul Constanța, acolo unde a fost și căpitan de echipă.

În palmares, Grameni are un titlu de campion, cu Farul, avându-i atunci printre coechipieri pe Marian Aioani și Andrei Borza, jucători transferați ulterior la Rapid. În prima ligă, mijlocașul central a jucat 129 de meciuri, a înscris 10 goluri și a oferit nouă pase decisive. Cota lui de piață, conform transfermarkt, este de 2 milioane de euro.

Constantin Grameni este în Finlanda, cu naționala Under-21 a României, cu care va disputa un meci foarte important pentru calificarea la Campionatul European de tineret din 2025. El are 12 selecții la naționala U21, reușind să înscrie de trei ori.

Grameni a fost convocat și la naționala mare, înainte de Campionatul European, atunci când a rămas rezervă în meciurile cu Bulgaria și Liechtenstein. La Rapid, el va purta numărul 20. Grameni a jucat opt partide în acest sezon la Farul, fără a marca.

De asemenea, rapidiștii au semnat un contract pe trei ani și cu Tobias Christensen. Născut la Kristiansand, jucătorul a fost transferat de la Fehervar, din prima ligă maghiară, pentru suma de 700.000 de euro.

În vârstă de 24 de ani, Christensen a evoluat pentru toate naționalele de juniori și tineret ale Norvegiei, bifând 19 meciuri și patru goluri la formația U21.

Cu naționala U21 a participat la Campionatul European U21 (2023), iar cu formația U20 a jucat la Campionatul Mondial (2019). În actualul sezon, norvegianul a jucat în șase meciuri de campionat și în patru din UEFA Conference League, reușind un gol contra azerilor de la Sumgayit. În 2019, acesta a devenit campion al Norvegiei, cu FK Molde.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel