Fotbal E oficial! Corvinul Hunedoara mai amână încă o dată debutul în noul sezon al Ligii 2

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa hunedoreană beneficiază de a treia amânare în noul sezon al ligii secunde de fotbal, meciul împotriva celor de la CS Afumați urmând a fi reprogramat.



Program încărcat pentru Corvinul Hunedoara

Corvinul Hunedoara a fost învinsă de formația FC Astana în turul III preliminar al Conference League, scor general 2-8.

Hunedorenii au fost învinși în primul meci, scor 1-2, sperând să întoarcă scorul în partida de retur. Deși echipa din a doua ligă de fotbal a României a arătat un nivel bun în primul meci, hunedorenii nu au mai reușit să facă față evoluției celor de la FC Astana. Kazahii au trecut de Corvinul cu 6-1 în meciul de pe teren propriu, după ce au reușit victoria pe Stadionul Municipal din Sibiu.

În ceea ce privește competiția ligii secunde, Corvinul Hunedoara ar fi trebuit să dispute duelul cu CS Afumați, din a treia etapă a noului sezon, meci programat duminică, 18 august, începând cu ora 11:30. Totuși, deplasarea din și până în Kazahstan durează foarte mult, astfel că hunedorenii beneficiază de o nouă amânare, ca urmare a găsirii unui consens cu echipa adversă, respectiv CS Afumați.

Meciul dintre Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr din prima etapă a ligii 2 a fost amânat, decizie luată în urma evoluției echipei hunedorene în cupele europene. De asemenea, și partida din a doua etapă, cea cu Unirea Ungheni, a cunoscut modificări.

„Având în vedere Decizia Comitetului Executiv din data de 23.07.2024, precum și existența acordului echipei adverse, aprobă amânarea pentru o dată ulterioară a jocului contând pentru etapa a 3-a a Ligii a 2-a dintre CS Corvinul 1921 Hunedoara și CS Afumați, programat inițial la data de 18.08.2024.”, au scris oficialii FRF.

Totodată, elevii lui Florin Maxim vor evolua și în Cupa României, ediția trecută aceștia reușind să treacă de numeroase echipe din Superligă, precum CFR Cluj, FC Voluntari și Oțelul Galați, pentru a ridica trofeul. Corvinul va întâlni ACS Viitorul Târgu Jiu pe 21 august, de la ora 17:30.

 

Eliminarea din cupele europene nu reprezintă o surpriză pentru Corvinul

Bogdan Apostu (42 de ani), impresarul care colaborează cu echipa condusă de Florin Maxim, a reacționat după ce Corvinul Hunedoara a fost surclasată de FC Astana, scor general 2-8 (1-2 primul tur, 1-6 în manșa secundă).

„E greu să-mi găsesc cuvintele după un astfel de meci. E clar că e o mică catastrofă, n-aș spune neapărat un dezastru. L-aș cataloga mai degrabă ca pe un accident. E primul astfel de rezultat al Corvinului din istoria modernă.

Trebuie să fim sinceri și să spunem că asta e limita Corvinului, raportat la nivelul european. Am încercat să suplinim diferențele de valoare și buget, dar s-a putut doar până la un punct.

Jucătorii Corvinului au aceste limite, când sunt puși la un nivel la care n-au mai jucat niciodată, cedează. Dar nu trebuie blamați, au dat totul. Eu cred că diferența de valoare a fost compensată de dorință, dar asta merge până la un punct. A fost o victorie mai mult decât meritată a celor de la Astana.

Asta e situația, îmi pare rău, trebuie să fim alături de ei și la rău, cum am fost și la bine. Drumul a durat două zile, normal c-a avut importanță. Dar, să recunoaștem, n-a fost principalul motiv pentru greșelile individuale. Și ei au venit la Sibiu”, a declarat Apostu, la Fotbal Club.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel