Superliga Romaniei Dramatism la Sibiu. Hermanstadt obţine prima victorie din acest sezon, după un penalty dat cu VAR în prelungiri

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Hermanstadt a reuşit să obţină prima victorie din acest sezon, pe teren propriu, în faţa celor de la FC Botoşani. Un penalty dat cu VAR în prelungirile partidei a dus la stabilirea scorului final. 



FC Botoşani a condus la pauză, după ce Alin Şeroni, jucătorul pe care Bogdan Andone voia să îl îndepărteze de la echipă, a deschis scorul cu o lovitură de cap puternică. 

Sibienii au egalat în partea secundă printr-o lovitură liberă transformată de Ianis Stoica. Eduard Pap a greşit la gol, şutul fiind trimis pe colţul său. De altfel, portarul botoşănenilor a atins mingea, dar nu a putut să o respingă. 

În minutul 90, Sadiku a făcut henţ în careu, iar arbitrul partidei a dictat penalty, după ce a văzut reluările la VAR. Neguţ a fost cel care a înscris pentru 2-1. Este prima victorie a sezonului pentru Hermanstadt, care avea doar 2 puncte înaintea acestui meci. 

FC Botoşani rămâne cu 3 puncte în clasament, după victoria obţinută contra Farului, la Constanţa. Elevii lui Liviu Ciobotariu au trei înfrângeri până acum, dar şi un meci mai puţin disputat, după ce meciul din etapa trecută, cu FCSB, s-a amânat. 

Prima confruntare dintre cele două echipe a avut loc pe 27 iulie 2018, FC Botoşani - FC Hermannstadt 2-0, marcatori Andrei Dumitraş şi Mihai Roman II. O singură partidă s-a terminat fără gol marcat, pe 14 noiembrie 2022, cu botoşănenii în postura de gazde.

Cele mai multe goluri s-au înscris pe 4 septembrie 2023, FC Botoşani-FC Hermannstadt 2-2.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLigă: 19 aprilie 2024, FC Hermannstadt - FC Botoşani 1-1, goluri înscrise de Daniel Neguţ, respectiv Sebastian Mailat.

Antrenorul Marius Măldărăşanu este neînvins în cele opt întâlniri cu gruparea moldavă, palmaresul său cuprinzând două victorii şi şase egaluri.

Alin Şeroni, supărat în continuare pe Bogdan Andone

Alin Şeroni a fost revitalizat de Liviu Ciobotariu, noul antrenor al celor de la FC Botoşani. Trecut pe linie moartă de Bogdan Andone, Şeroni a fost titular în primul meci al lui Ciobotariu la FC Botoşani, cu Farul Constanţa, iar botoşănenii au reuşit să obţină prima victorie din acest sezon. 

"A fost decizia fostului antrenor, i-am respectat-o si am stat in tribună. Nu mi-a căzut bine. Dar a venit domnul Liviu Ciobotariu, mi-a dat incredere și acum am câstigat cele trei puncte. A existat frustrare, pentru că la vârsta mea meritam să mai joc, chiar dacă poate unii cred că nu dau 100 %, dar dau 100 %, chiar dacă am o vârstă înaintată. Mi-am dorit foarte mult să demonstrez că încă mai pot să joc, încă mai pot să ajut echipa. Am cinci ani de când sunt la această echipă și nu am vrut să plec pe ușa din dos din cauza altor factori. Știe cel care a fost înainte care sunt factorii și de ce nu am jucat", spunea Alin Şeroni după meciul cu Farul Constanţa.

"Într-adevăr, îi mulţumesc lui Mister că mi-a dat încredere. Domnul care a fost înainte nu a avut încredere în mine. Aşa a fost să fie. Mă bucur că Liviu Ciobotariu a debutat cu victorie şi că mi-a dat încredere să reintru din nou în echipă. Nu mi-am spus ultimul cuvânt. Mai vreau să mai joc. Sper să mă antrenez la fel de bine şi când Mister va avea nevoie de mine, să intru cât mai bine", a declarat Alin Şeroni înainte de meciul lui FC Botoşani cu Hermanstadt. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel