Echipa nationala „Dorinel, selecționer”. Variantele pentru un nou antrenor la echipa națională, după incertitudinea rămânerii lui Edi Iordănescu

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

După ce Edward Iordănescu a dat de înțeles că parcursul său în calitate de selecționer al echipei naționale se va sfârși curând, încep să apară variante pentru înlocuirea sa.



Pleacă Edi Iordănescu de la națională?

După înfrângerea echipei naționale în fața selecționatei Olandei din optimile de finală, marți seară, scor 0-3, selecționerul Edward Iordănescu a dat de înțeles că parcursul său în calitate de selecționer s-ar încheia curând, în pofida rezultatelor bune pe care le-a atins.

„Pentru mine, lucrurile sunt clare, eu sunt mândru de ce s-a realizat aici. Cred că echipa națională poate să crească. Am nevoie de odihnă. Sincer, au fost multe nopți cu 3-4 ore de somn. Am nevoie de odihnă, apoi cu siguranță va fi o discuție cu Federația și mai ales va fi o discuție cu familia mea.

În momentul ăsta, simt că familia mea are mai multă nevoie de mine decât are echipa națională. Au fost doi ani și jumătate grei, cu atacuri în multe momente, cu lipsă de încredere. Nu a fost ușor, mai ales pentru familia mea”, a declarat Edi Iordănescu, la Pro Arena.

„Este cea mai bună soluție!”

După aceste declarații, în spațiul public a început propunerea de variante pentru locul de selecționer al echipei naționale, cu toate că Edward Iordănescu nu a afirmat, cu subiect și predicat, că va părăsi naționala.

Unul dintre numele vehiculate este și cel al antrenorului Oțelului Galați, Dorinel Munteanu. Marcel Pușcaș, fost oficial al FC U Craiova, a explicat, printr-o postare pe contul său de Facebook, că cel mai convocat „tricolor” din istoria României ar reprezenta cea mai bună alternativă.

„DORINEL, SELECȚIONER!

În 2014, în FRF fiind, când domnii Vochin și Burleanu nu mă băgau în seamă, crezându-se atotștiutori, erau importanți și se-nvârteau în căldare întru' găsirea unui selecționer ca o muscă verde pe perete și se căzneau să-i găsească înlocuitor lui Pițurcă timp de vreo lună, i-am sugerat fostului coleg de birou, Andraș Vochin: 'Andrei, vă chinuiți degeaba! Selecționerul României este la etajul doi. Este și președintele Comisiei tehnice! (N mea- eu eram vice). Se numește Puiu. Puiu Iordănescu.Vochin de 'colo: 'Da mă tati, dar e desuet, e cașchetă, n-a mai antrenat de 10 ani.' Eu: 'Dă-l naibii de desuet, n-a uitat într-atât fotbalul încât să nu pună un c*cat de grup la punct'. Burleanu habar n-avea, Vochin era puțin usr-ist de-atunci... Voia să pară și să inoculeze new wave-ul în FRF.

Consecința: Iordănescu tatăl a fost numit și a calificat România pt Euro 2016. La propunerea mea. Pe principii vintage și fără new wave. Bineînțeles că meritul numirii a fost a lui Vochin. Acum văd că presa are și generează subiecte pe tema viitorului selectioner. 'Lucescu, Boloni, Pițurcă, vânează postul' Nimic adevărat. Șumudică, Reghecampf, Chivu, Mutu pot veni. Nu vor veni. FRF este din nou în vrie, iar se mișcă musca verde pe perete. Iar se va căuta acul in carul cu fân spre deliciul presei , în numele 'preocupărilor profunde'. Din nou, formă fără fond! Aoleu! Nu fraților!

Edi va pleca. Singura soluție reală și viabilă este DORINEL MUNTEANU. Nu vă mai căzniți. Nu mai pierdeți timp! Mulțumim, Edi! Bine ai venit, Dorinel! Simplu, ca bună ziua! Sfătuiesc, propun, sugerez. Dar, ca de obicei, conform orgoliului mioritic de c*cat, dacă vreo propunere bună vine de la altul, și nu de la decident, ea nu este băgată în seamă. Iar dacă vrei ca ceva să ți se accepte trebuie să negi propunerea, gen: 'Răzvane Burleanu, nu-l angaja pe Dorinel, este de cacao, a băut și n-o mai face, degeaba are 134 de selecții, a fost un slab fotbalist, nu cred că face față. Este mult sub Edi, Contra, Rădoi, Daum.'

La români, când propui ceva, trebuie să fii contra decidentului sau să îi dai senzația că decizia îi aparține. Așa se va rezolva. E greu. Doar când bossul este în c*cat, îți acceptă propunerea. Dar și atunci trebuie să-i revină meritul. El este totul. Suntem bolnavi definitiv. Orgoliul ne distruge! Pe individ, pe grup, pe societate. Deci, dacă aș putea decide, nici nu m-aș gândi la alții. Așa cum am fost sigur pe Iordănescu sr în 2014, așa sunt și cu Dorinel în 2024. Nicio ezitare. Este cea mai bună soluție!”, a transmis Marcel Pușcaș, pe Facebook.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel