Superliga Romaniei Dorinel Munteanu vs. Costel Gâlcă. Abia al doilea meci în care colegii de generație se înfruntă

Data publicării:
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Cei doi reprezentanți ai „Generației de Aur” a fotbalului românesc se întâlnesc sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 21:30, într-un meci din a XII-a etapă a Superligii.



Abia al doilea duel între reprezentanții Generației de Aur, în Superliga

a XII-a etapă a Superligii opune două echipe din fruntea clasamentului, Oțelul Galați, respectiv Universitatea Craiova. Cele două formații se întâlnesc sâmbătă, 5 octombrie 2024, începând cu ora 21:30, meci programat pe stadionul „Oțelul” din Galați.

Cu 19 puncte în clasament după 11 etape disputate, oltenii conduși de Constantin Gâlcă doresc să obțină victoria pe terenul moldovenilor lui Dorinel Munteanu, pentru a pune probleme liderului Superligii, Universitatea Cluj.

Totuși, echipa antrenată de Dorinel Munteanu a rămas singura formație din campionatul intern de fotbal din țara noastră care nu a cunoscut nicio înfrângere, în 10 etape disputate până în acest moment. Elevii „Neamțului” au cu o rundă disputată mai puțin, meci restant din a șasea etapă, contra CFR Cluj. În clasamentul live, gălățenii au 18 puncte, cu un punct mai puțin decât craiovenii.

Totodată, elevii lui Dorinel Munteanu se pot lăuda cu o altă reușită: nu au fost înfrânți pe teren propriu în niciun meci disputat în anul 2024, interval în care au înregistrat acasă opt succese și cinci rezultate de egalitate.

7.108 spectatori/meci este media înregistrată de gălățeni pe teren propriu în ediția curentă, locul 6 la acest capitol, potrivit informațiilor furnizate de LPF.

Pe de cealaltă parte, două victorii (2-0 cu CFR Cluj, 2-1 cu Sepsi OSK), două remize și două meciuri pierdute este palmaresul craiovenilor pe teren advers în actuala stagiune.

În ediția precedentă, cele două echipe s-au întâlnit doar în sezonul regulat, când oltenii au luat patru puncte dintre cele șase puse în joc, 0-0 pe teren propriu și 3-1 în deplasare (marcatori Alexandru Pop / Alexandru Mitriță - hattrick).

Aceiași specialiști ai fotbalului românesc mai anunță faptul că se preconizează un duel foarte interesant la nivelul băncilor tehnice: Dorinel Munteanu și Constantin Gâlcă, foști colegi la echipa națională în „Generația de Aur”, au participat împreună la patru turnee finale, CM 1994, 1998 și CE 1996, 2000.

Cu toate acestea, din postura de antrenori, aceștia au mai fost adversari în prima divizie de fotbal o singură dată, pe 12 aprilie 2015, în duelul dintre Astra și FCSB, încheiat cu o remiză albă.

Mediile de vârstă

Oțelul Galați - 26 ani și 11 luni.

Universitatea Craiova - 25 ani și 10 luni.

Declarațiile celor doi antrenori, înainte de partida de la Galați

  • Dorinel Munteanu vrea ca jucătorii săi să dea totul pe teren

„Fiecare joc este important, fiecare joc este foarte greu, sunt puncte puse în joc și trebuie să facem tot ce e posibil să le obținem, mai ales pe teren propriu. Sigur, avem în față un adversar care și-a propus câștigarea campionatului, dar pe noi ne interesează efectiv cele 90 de minute, în care vreau să văd o echipă foarte agresivă, foarte organizată, foarte disciplinată din punct de vedere tactic, pentru că adversarul nostru de sâmbătă este unul puternic.

Ei sunt foarte valoroși din punct de vedere individual, cu un jucător în mare formă - mă refer la (Alexandru) Mitriță - și sunt și alți jucători care pot face diferența.

Eu mă bazez pe sprijinul publicului, pe organizarea noastră foarte bună, pe dorința de a câștiga, de a rămâne pe pozițiile în care suntem de la începutul campionatului.

(n.r. Luați vreo măsură specială pentru Mitriță care a reușit hattrick-ul în ultimul meci la Galați?) La niciun joc nu am luat măsuri speciale în ceea ce îi privește pe jucătorii care au calități peste media campionatului. Nu, acela a fost un joc cu o istorie pe care toți o știm, știm ce teren am avut atunci, e trecut, face parte din istorie. Eu cred că echipa noastră este mult mai valoroasă decât anul trecut, așa că eu mă gândesc la ce vorbesc cu băieții, ca randamentul să fie unul foarte ridicat la acest joc.

(n.r. - Vă așteptați la un stadion plin?) Dacă nici acum nu va fi un stadion plin, nu știu când va fi. Noi ținem foarte mult la public, echipa simte foarte mult aportul publicului, atunci când este încurajată... Am spus-o tot timpul că suporterii noștri, de când am preluat echipa, au fost și sunt lângă noi, dar trebuie să aibă încredere în echipă, pentru că un meci se câștigă așa - bătând din palme.

(Jucătorii) trebuie să facă efort 90 de minute, să fie susținuți 90 de minute. Cred că am obținut rezultate notabile împreună pentru orașul nostru și pentru suporterii noștri.”, a declarat antrenorul Dorinel Munteanu, în conferința de presă premergătoare meciului cu Universitatea Craiova.

  • Costel Gâlcă știe ce trebuie să facă împotriva Oțelului, dar rămâne precaut în declarații

„Cunoaștem Oțelul Galați, e o echipă cu intensitate, cu agresivitate, care a jucat de la egal la egal toate meciurile și și-a impus acest joc. Și în Giulești au fost foarte aproape să câștige. Și noi trebuie să fim la o anumită intensitate, să avem agresivitate ca echipă, să fim compacți, să nu lăsăm spații.

La fiecare meci ne creăm ocazii, dar îmi doresc să le și finalizăm. În primul rând tactic trebuie să stăm foarte bine, pentru că Oțelul este o echipă care caută spațiu, vine cu foarte multe mingi în careu și aici câștigă. Sper să găsim spațiile necesare să ajungem la poarta lor cât mai repede, să verticalizăm mult mai repede”, a declarat Constantin Gâlcă, înainte de meciul cu Oțelul Galați.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel